Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9041917 www.bgdnes.bg

Съветът на Бойко, бащата на Андриян Краев: Мълчи,тренирай и чакай късмета!

"Мълчи и тренирай. Чакай търпеливо своя момент и покажи на какво си способен."

Това са бащинските съвети на Бойко Краев към новия футболист на "Левски" Андриян Краев. "Слагаш катинара на устата и се трудиш. Друг път няма", категоричен е Бойко Краев.

Андриян се завръща на "Герена", където преди години започва да играе футбол в детско-юношеските формации на клуба.

Реклама

Този той сезон изигра 5 мача за "Хебър" (Пазарджик), в които отбеляза 3 гола. Халфът се отличи с хеттрик във вратата на "Янтра" (Габрово). Краев вече направи първа тренировка със "сините" и сподели вълнението си.

"Чувствам се отлично - заяви младият футболист, който играе като офанзивен халф. - Всичко тук ми е познато, радвам се, че ми се удава шанс за мъжкия отбор. Следях ситуацията около "Левски", това е любимият ми клуб от малък. Вярвам, че ще се справим въпреки трудностите. Момчетата ме посрещнаха отлично, познавам се с голяма част от тях. Страхотен колектив сме, това е най-важното."

На "Герена" се надяват, че Андриян ще тръгне по стъпките на батко си Божидар, който изгря със синята фланелка, намери място в националния отбор и вече е важна част от състава на датския шампион "Мидтиланд".

"Божидар израсна много, направи и силен сезон под наем в португалския "Жил Висенте", преди да се завърне в "Мидтиланд" - коментира бащата Бойко Краев. - Пълни глупости са това, че е искал да става капитан на националния отбор. Има по-опитни от него в състава, а и в крайна сметка тежката дума има селекционерът Георги Дерменджиев. Разбира се, че се надявам, един ден Божидар и Андриян да играят за България. Това е целта. Но за да се осъществи тази мечта, трябва много, много работа. И двамата добре знаят това. Вярвам, че с труд и упоритост могат да стигнат далеч, бъдещето е пред тях."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама