Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9041954 www.bgdnes.bg

Златан вкарва 22 години!

Големият Златан Ибрахимович се разписа във 22-ри пореден сезон! 38-годишният швед вкара головете при победата на "Милан" с 2:0 над "Болоня" на старта на италианското първенство и за пореден път записа името си в историята.

Първите попадения на легендата са през далечната 1999 г. с екипа на шведския "Малмьо", откъдето стартира невероятната му кариера. До момента в професионалната си кариера Ибра е изиграл общо 810 мача, в които е реализирал впечатляващите 488 попадения. През следващата седмица Златан навършва 39 години, но в мача с "Болоня" показа страхотна форма и даде заявка и през този сезон да бъде една от големите звезди в Серия "А".

Реклама

След мача с "Болоня" шведът съжаляваше, че не е вкарал повече голове и дори забрави на колко точно години е. "Ако бях на 20, щях да вкарам четири тази вечер - каза Ибра. - Но аз съм на 39, не - на 38, и затова бяха само два. В добра форма съм, въпреки че това беше едва вторият ни официален мач за сезона. Победихме, но исках да отбележа повече голове. Не съм стар. Аз съм като Бенджамин Бътън - раждам се възрастен и умирам млад. Шегата настрана, играхме наистина добре, но още не сме на 100% и допуснахме някои грешки. Целта ни е да постигнем повече от миналия сезон. Младите момчета се трудят много сериозно, слушат и са дисциплинирани. След последните 6 месеца те научиха какво трябва да правят, за да са на ниво. Този сезон ще приемаме всеки мач като финал и ще сме пределно концентрирани. Харесва ми да нося отговорност. Най-голямо е напрежението, под което сам се поставям. Не искам хората да говорят за годините ми, искам да бъда третиран като всеки друг. Няма значение, че съм почти на 39, предпочитам да ме възприемат, сякаш съм 20-годишен и трябва да върша същата работа."

Треньорът на "Милан" Стефано Пиоли не спести суперлативите си към отказващия да остарее нападател. "Златан е истински шампион и го доказва всеки път, когато излезе на терена, дори в тренировките - казва наставникът на "росонерите". - Играем с увереност, не се плашим да показваме зъби дори и в ситуации, когато сме под напрежение. В по-голямата си част отборът ни е съставен от млади футболисти, които още не са разгърнали пълния си потенциал. Притежаваме класа, трябва обаче да се научим как да четем правилно отделните ситуации в мача."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама