Тв водещата Мариана Векилска: Нямам никакви пластични операции

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Тв водещата Мариана Векилска: Нямам никакви пластични операции

Обгазиха ме с газ, смачка ме тълпата в Турция, но бях вдъхновена

Коя е тя
Мариана Векилска е родена на 11 април 1974 г. в София. Завършила е столичната Английска гимназия и МИО в УНСС. В САЩ е карала курсове по драма в университета на Централна Флорида. Работила е в правителствената информационна служба в Министерския съвет, както и в Нова телевизия, в Канал 3 и в Би Ти Ви. До 2019 г. бе водеща на съботно-неделния сутрешен блок на Би Ти Ви - "Тази събота и неделя".

- Г-жо Векилска, изненадващо беше съобщението за завръщането ви в ефир, но не в Би Ти Ви, а в БНТ. Защо приехте поканата за водеща на "България в 60 минути"?
- Защото ми харесаха и идеята, и екипът. Хората, с които работя в БНТ, са изключителни журналисти с много опит, умни, будни, енергични, забавни, артистични, емоционални. Такива хора имат какво да дадат на зрителите. А телевизията е даване - това го знаем само ние - тези, които я правим. Действителността ни в България е забързана, напрегната, изпълнена с всякакви проблеми, но животът има и хубави страни - в него има и красота, вдъхновение, приятелства, любов. Има стойностни, работливи и градивни хора, които не губят кураж. За всичко това също си струва да се говори и показва, а пък присъства малко в медийното пространство. Мисля, че сме длъжници на зрителите в това отношение.
- Споделяхте, че вече всичко сте дали на телевизионния екран и имате нужда от ново поприще. Кое наложи отново да се върнете, тъй като клюките в тази посока са, че не сте успели в частното си начинание като коучинг тренер?
- Продължавам да провеждам обучения по публично говорене, средства за комуникация, умения за презентиране, бизнес етикет на живо и онлайн. Признавам - идеята да се занимавам с това не беше моя, а на пловдивска фирма, която ме покани да разработя такава програма. Това е моето ноу-хау, моят практически опит. Любопитното е, че с думите си въздействаме на другите в процеса на общуване. Много по-силно си влияем един на друг с гласа, жестовете и изобщо - с езика на тялото. Така че обученията са едно от професионалните ми вдъхновения и имам трайни намерения да се занимавам с тях. Това не пречи на телевизията, а помага.
- Какво различно ще покажете в "България в 60 минути"?
- Няма друго такова предаване в телевизионния ефир. БНТ разполага с най-богатата мрежа от журналисти по места в цяла България. Можем да стигнем навсякъде, защото имаме хора навсякъде. Медийните сюжети у нас са предимно от столицата, но душата на България е на другите места - с всички проблеми, тегоби, радости, красоти и мъдрост на народа. В тези 60 минути всеки ден екипът ни събира ценните парченца и ги пръсва обратно към цялата страна, за да направим всеки човек съпричастен към онова, което се случва извън погледа му - извън новините, анализите, коментарите, сензациите, шоуто.
- Помните ли най-неприятния си гаф в ефир и най-големия си успех?
- За 20 години съм натрупала и гафове, и успехи. И ние сме хора, и ние правим грешки. Излизала съм без грим, с мокра коса в ефир, обърквала съм факти, разсейвала съм се по време на интервю на живо, но винаги съм проявявала самоирония. Едно от най-ценните ми качества. Най-яркото ми професионално и човешко преживяване е отразяването на антиправителствените протести на площад "Таксим" в Истанбул. Беше животозастрашаваща ситуация - обгазиха ни много сериозно със сълзотворен газ, смачкаха ни в тълпата, загубихме се един друг (има предвид оператора), но видяхме другото лице на Турция - не тази на Ердоган, а на младите, умни, будни, образовани хора, които копнеят да живеят в свободна и демократична страна. Това ме вдъхнови както никога.
- Имате ли политическа позиция, гласувате ли?
- Гласувам, защото негласуването води в нищото. Не симпатизирам на конкретна политическа партия, но не гледам на близкото ни минало с носталгия. Няма как да съществуваме изолирани в измислен политически строй. Преходът източи жизнената ни енергия може би защото не бяхме прагматични от самото начало през 89-а, а се отдадохме на емоциите. Опитахме всичко - протестирахме, бунтувахме се, сваляхме правителства, вярвахме почти безрезервно, съмнявахме се и после се разочаровахме. И днес - десетилетия по-късно - все още продължава да има нужда от генерална промяна. Нека да изровим и да изхвърлим всичко гнило до основи!
- Докато почивахте след връщането си в страната, изкарахте капитанско разрешително за управление на яхти.
- Запалих се по плаването миналото лято, когато прекарах целия си отпуск на един катамаран в обикаляне на гръцките острови и морета. Нищо не може да се сравни със свободата, волността и радостта от това да си в природата - да усещаш силата на стихиите. И пожелах да науча повече за плаването. Имам три лиценза - за управление на кораб до 40 брутотона по море, което означава малки кораби и големи яхти; за плаване по Дунав и по европейските реки. Дори имах намерение да се занимавам професионално с това. Но ето че Вселената има други планове за мен. Засега.
- Кога в живота си най-много сте рискували?
- Винаги съм предпочитала бързеите пред спокойните води - и в личен, и в професионален план. Само така човек се учи, прави грешки и израства. Не се страхувам да греша, обичам си грешките. Изненадвам се само от хората, чието основно занимание е да съдят другите, вместо да насочат поглед към себе си.
- Понеже постоянно в мрежата се дъвче външният ви вид, влияят ли ви коментарите в тази посока?
- Външният ми вид е само моя работа. На Запад никой не те преценява според килограмите, а според качествата и способностите ти. Телевизията не е моден подиум и няма правило, според което, за да си журналист, не трябва да надвишаваш 45 килограма. Наложи ми се да се върна на работа 4 месеца след като родих второто си дете - ставах в 4,30 сутринта в продължение на години с малко бебе и тийнейджър вкъщи. Нямах време да се наспя, нямах сили за спорт и почивка. Но има хора, които не могат да живеят, без да бълват омраза срещу другите. Съветвам ги да се пренастроят, защото ще се отровят сами себе си.
- Коя от диетите, които сте правили, ненавиждате? Защо?
- Не съм спазвала диети и не съм се самоизмъчвала. Когато съм била в перфектна форма е било, защото съм си наложила режим на спорт и правилно хранене. Започна ли да водя заседнал начин на живот, се закръглям. Избягвам бързите въглехидрати - картофи, бял ориз, хляб и сладкиши. Макар че ако човек тренира редовно, има нужда и от тях. А думите "ненавиждам" и "мразя" не присъстват в речника ми.
- Правили ли сте си пластични операции на лицето и трябва ли жените да крият годините си?
- Пластични операции?! Толкова променена ли изглеждам?! Нямам. Нямам филъри, конци, скули, устни и други видоизменения. Съжалявам младите момичета, които променят себе си до неузнаваемост и влизат в калъп, наложен от блогъри, влогъри и инфлуенсъри. Красотата е в многообразието - в това да си различен - в малките несъвършенства е чарът ни. Както казах, имам самочувствие на стойностен човек, а това е най-важно - не красотата. Няма грозни хора. Злобата ни загрозява.
- За личния ви живот се знае, че сте разделени със Симеон Колев. Той твърди с болка, че сте го зарязали първа. Кое според вас крепи един добър брак?
- Когато двама души се разделят, винаги има болка и за двамата, но смятам, че да се изкарваш жертва е недостойно, затова никога не съм го правила. Партньорството между мъж и жена се гради на тривиалните неща - любов, доверие, споделяне. Проблеми винаги има и постепенно забавленията отиват на заден план, но тогава трябва да си ги създаваме и да ги изживяваме заедно.
- За първия ви брак с футболиста Георги Донков малко се говори. Него също напускате, тъй като не сте щастливи заедно. Винаги ли сърцето ви води в една връзка?
- Това беше преди цяла вечност - в друг живот - в толкова крехка и невинна възраст. Но пък имам приказна дъщеря, така че съм благодарна. Жената остава във връзка, която не я удовлетворява, на първо място заради децата. Остава и заради материална зависимост, заради общественото мнение, от страх. Уважавам всички тези причини. А и всеки има право да прецени как да постъпи, без някой да го съди. Безспорно раздялата се отразява зле на децата, но нима е по-добре да гледат родителите си нещастни заедно? Всеки има право да търси щастието си в краткия миг, който наричаме живот.

Ирина пак хваща четката

Ирина пак хваща четката

Ирина Тенчева обича промените. Именно заради това половинката на Иван Христов често сменя интериора на дома, прави ремонти в ресторанта и реновира. Тенчева хваща четката отново, за да боядисва в стар стил някои мебели. Ирина, която от известно време се подвизава като кулинар, ще реставрира част от мебелите в заведението си

Софкин израснал с Коцето

Софкин израснал с Коцето

Риалити звездата Георги Софкин бил отраснал с песните на Коцето. Това заявява той във видео, което Константин сподели в мрежата. "Радвам се, че се имаме, братленце! Израснах с твоите песни!" - вълнува се Софкин, а Коцето приятелски го прегръща.

Фики с кожена сватба

Фики с кожена сватба

Кожена сватба отпразнуваха Фики и съпругата му Гюлджан. Двойката се врече във вечна вярност преди точно три години. "Ще те обичам винаги с цялото си сърце" - обеща фолкпевецът на съпругата си в деня на празника. Някои твърдят, че и третата година от брака е критична. Подходящи са подаръци от кожа, стъкло или кристал, перлено или нефритено бижу

Любимата на Милен не спира да мисли за него

Любимата на Милен не спира да мисли за него

Нумероложката Милена Иванова-ЕА изплака мъката си по Милен Цветков. Преди два дни се навършиха шест месеца от нелепата му смърт. Последната любов на журналиста отдаде почит към отишлия си безвреме в кошмарна катастрофа тв водещ във фейсбук. "Шест месеца без теб, любими! Зная, че сега се усмихваш от Царството Небесно, виждаш всичко и знаеш

Най-четени

Сватба вдигна скандалната танцьорка Габриела

Сватба вдигна скандалната танцьорка Габриела

Сватба вдигна скандалната танцьорка Габриела Медарова, която пияна и надрусана помля 10 коли с джип в Пловдив през лятото на 2018 г. 21-годишната по това време мадама се натресе в автомобилите с джипа на тогавашното си гадже Пачо, с когото се разделили след ареста й. Сблъсъкът с правосъдието държал далеч от мъжете Габриела

МАЛКИЯТ МАРГИН НА ТЕНИС С ЯКА ОХРАНА

МАЛКИЯТ МАРГИН НА ТЕНИС С ЯКА ОХРАНА

Отявлен спортист и почитател на тениса е Николай Маринов, по-известен като Малкия Маргин. Малкият брат на Красимир Маринов-Големия Маргин бе забелязан в спортна екипировка на игрищата на столичния комплекс "Раковски". С розова тениска и по къси гащи, бизнесменът бе заел място на една от масите в близкото заведение

Трагедия във Враца! Ковид-19 погуби лекарка, баща й почина ден по-рано

Трагедия във Враца! Ковид-19 погуби лекарка, баща й почина ден по-рано

Ужасна двойна трагедия разтърси Враца! Тази сутрин е починала д-р Петранка Лишковска, началник на отделението по химиотерапия в комплексния онкологичен център във областния град. Лекарката беше покосена от Ковид-19 и заради влошеното й състояние, бе на лечение в столична клиника, съобщиха от здравното заведение

Гена Трайкова на кафе с приятелки

Гена Трайкова на кафе с приятелки

Последните слънчеви лъчи за почивка опита да открадне телевизионерката Гена Трайкова, видя "България Днес". Макар и да изглеждаше уморена и постоянно вглъбена в работата си, Трайкова успя за малко да разпусне с приятелки на по кафе. Бягството от работата така и не развесели журналистката и тя бързо се върна към задачите си

Ревнив кримитип претрепва с кол съперник

Ревнив кримитип претрепва с кол съперник

Ревнив криминален тип претрепа с кол съперник за сърцето на берачка на билки, заради което получи присъда доживотен затвор от Окръжния съд в Русе. Той трябва да изтърпи наказанието си при първоначален специален режим, постановиха още магистратите. Присъдата не е окончателна и подлежи на протест или обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново

Майка с две мечета в Стара планина (УНИКАЛНО ВИДЕО)

Майка с две мечета в Стара планина (УНИКАЛНО ВИДЕО)

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Следят Маринела с гривна на крака

Следят Маринела с гривна на крака

С електронна гривна за проследяване е закичена Маринела Арабаджиева, научи "България Днес"! По разпореждане на шефа на апелативния спецсъд, съдия Георги Ушев, бизнес дамата остава вкъщи под домашен арест, но със специалното устройство, за да е сигурно, че няма да се укрие. Темида се смилява над нежната половина от милионерското семейство заради

Драмата с Янек стигна до Мадагаскар

Драмата с Янек стигна до Мадагаскар

Драмата с изчезването на дупничанина Янек Миланов излезе извън пределите на България. За най-вероятното отвличане на 43-годишния мъж подробно разказа френският в. "Льо Монд". Материалът за часове е разпространен в десетки чужди сайтове, включително в бивши френски колонии, сред които Мадагаскар. Текстът със заглавие "В България брат е изправен

Сириецът Хусаини погнат за милион данъци

Сириецът Хусаини погнат за милион данъци

По още едно дело за данъчни шашми е погнат аферистът Амир Мохамед ал Хусаини, научи "България Днес"! След като сириецът с български паспорт беше обвинен като част от група за източване на ДДС, за реекспорт на скъпи лекарства и за данъчни престъпления, сега той е изправен пред Темида за неплащане на налози в особено големи размери

"Мъртъвци" възкръсват

"Мъртъвци" възкръсват

72-годишен мъж "възкръсна" в моргата в Сливен. Лекарите от местната болница отписват мъжа, но в погребалната агенция, където е откарано тялото, се случва нещо зловещо. "Взимам го, но като го вкарвам в камерата да го обличам, примърдаха мустаците му, устните му примърдаха, веднага се обадих на съдебния лекар. Той ми каза да повикам Бърза помощ

Най-коментирани

Ирина пак хваща четката

Ирина пак хваща четката

Ирина Тенчева обича промените. Именно заради това половинката на Иван Христов често сменя интериора на дома, прави ремонти в ресторанта и реновира. Тенчева хваща четката отново, за да боядисва в стар стил някои мебели. Ирина, която от известно време се подвизава като кулинар, ще реставрира част от мебелите в заведението си

Никол по бельо

Никол по бельо

Бившата половинка на Григор Димитров - Никол Шерцингер, намери време в натоварения си график за малко глезотии. Тя сподели в социалните мрежи момент от релаксиращия си ден, в който се наслаждава на инфрачервена сауна. 42-годишната певица вдигна градусите на последователите си с горещи снимки по бельо, което само подчертаваше пищните й форми

Софкин израснал с Коцето

Софкин израснал с Коцето

Риалити звездата Георги Софкин бил отраснал с песните на Коцето. Това заявява той във видео, което Константин сподели в мрежата. "Радвам се, че се имаме, братленце! Израснах с твоите песни!" - вълнува се Софкин, а Коцето приятелски го прегръща.

Фики с кожена сватба

Фики с кожена сватба

Кожена сватба отпразнуваха Фики и съпругата му Гюлджан. Двойката се врече във вечна вярност преди точно три години. "Ще те обичам винаги с цялото си сърце" - обеща фолкпевецът на съпругата си в деня на празника. Някои твърдят, че и третата година от брака е критична. Подходящи са подаръци от кожа, стъкло или кристал, перлено или нефритено бижу

Ирина се съблече

Ирина се съблече

Бившата половинка на Кристиано Роналдо - Ирина Шейк, позира разголена във фотосесия за ноемврийския брой на списание "Вог". Тя ще изгрее на корицата на изданието за Чехия и Словакия. На снимката руската моделка е покрила интимните си части със сини чинии, което още повече разпалва въображението на почитателите й

Любимата на Милен не спира да мисли за него

Любимата на Милен не спира да мисли за него

Нумероложката Милена Иванова-ЕА изплака мъката си по Милен Цветков. Преди два дни се навършиха шест месеца от нелепата му смърт. Последната любов на журналиста отдаде почит към отишлия си безвреме в кошмарна катастрофа тв водещ във фейсбук. "Шест месеца без теб, любими! Зная, че сега се усмихваш от Царството Небесно, виждаш всичко и знаеш

Златка стройна във фитнеса

Златка стройна във фитнеса

Независимо че е прясна майка, Златка Райкова изглежда повече от съвършено. Тя сподели кадри от фитнеса, на които дори и в анцуг Злати блести в супер форма. Завиждаме благородно на

Хамилтън монтира

Хамилтън монтира

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се справя доста добре с автомонтьорството. Той смени по спешност гумата на своя мерцедес, след като тя пострада при лек удар в тротоар до бензиностанция. А след това се похвали на последователите си в инстаграм с добре свършената работа. Те от своя страна не спестиха похвалите си за бързината

Асен Блатечки връща Велко Кънев в София

Асен Блатечки връща Велко Кънев в София

През януари за последно в столицата се играеше представлението на Велко Кънев "Омайна нощ"... но ето че се завръща! Горчиво-сладкото представление на непрежалимия Велко Кънев събира на една сцена тази седмица Асен Блатечки, Мария Сапунджиева и Юрий Ангелов. "Откакто Велко си отиде, много ми е тегав финалният поклон

БГ щерката на Борат СЪБЛЕЧЕ хитов водещ в ефир

БГ щерката на Борат СЪБЛЕЧЕ хитов водещ в ефир

Мария Бакалова иска панталони на Джими Кимел, желае сватба с шоумена Българка успя да съблече световноизвестния водещ Джими Кимел. При това в национален ефир. Мария Бакалова, която ще играе дъщерята на Борат в продължението на хитовия филм, успя да накара водещия да остане без панталони. Докато Кимел интервюира Саша Барън Коен (Борат - б,а,)

Никол по бельо

Никол по бельо

Бившата половинка на Григор Димитров - Никол Шерцингер, намери време в натоварения си график за малко глезотии. Тя сподели в социалните мрежи момент от релаксиращия си ден, в който се наслаждава на инфрачервена сауна. 42-годишната певица вдигна градусите на последователите си с горещи снимки по бельо, което само подчертаваше пищните й форми

Ирина се съблече

Ирина се съблече

Бившата половинка на Кристиано Роналдо - Ирина Шейк, позира разголена във фотосесия за ноемврийския брой на списание "Вог". Тя ще изгрее на корицата на изданието за Чехия и Словакия. На снимката руската моделка е покрила интимните си части със сини чинии, което още повече разпалва въображението на почитателите й

Хамилтън монтира

Хамилтън монтира

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се справя доста добре с автомонтьорството. Той смени по спешност гумата на своя мерцедес, след като тя пострада при лек удар в тротоар до бензиностанция. А след това се похвали на последователите си в инстаграм с добре свършената работа. Те от своя страна не спестиха похвалите си за бързината

Занев: Можем да излезем от групата

Занев: Можем да излезем от групата

Капитанът Петър Занев вярва, че ЦСКА-София може да излезе от групата си в Лига Европа. Освен с "Клуж" "червените" ще играят с италианския "Рома" и швейцарския "Йънг бойс". "Всеки футболист чака тези двубои от Лига Европа - каза Занев. - Това са мачове, в които всеки един от нас иска да покаже най-добрата си светлина. Всяка точка е важна

Робърта катастрофира

Робърта катастрофира

Нидерландският нападател на "Левски" Найджъл Робърта претърпя катастрофа и пропуска гостуването на "Партизан" (Червен бряг) за Купата на България. Той участва в ПТП в близост до стадион "Георги Аспарухов". След направените прегледи бе установено, че играчът няма травми от инцидента. Все пак треньорът на "Левски" Георги Тодоров прецени Робърта да

Две жени бяха намушкани под Айфеловата кула

Две жени бяха намушкани под Айфеловата кула

Две мюсюлманки бяха намушкани под Айфеловата кула. Това се случва на фона на нарастващото напрежение в Париж след убийството на учител миналата седмица, предаде Нова тв. Френската полиция е арестувала две заподозрени жени. При предполагаемите расистки атаки нападателите крещели „Мръсни араби“, съобщава "Дейли Мейл"

Столични театри затвориха врати

Столични театри затвориха врати

Два столични театъра затвориха изцяло за втори път след пролетта заради коронакризата. Заради случаи на коронавирус Музикалният театър затваря врати до 1 ноември. Отменят се всички представления, както и представленията на балет "Арабеск". Планираната премиера на "Принцесата на цирка", която трябваше да се състои в петък, се отлага за втори път

Бивши приятелки заковават двойния килър Викторио

Бивши приятелки заковават двойния килър Викторио

Бивши гаджета на двойния килър Викторио Александров го заковават пред съда за упражнен психически и физически тормоз! Двете млади жени са проговорили пред Темида за сприхавия нрав на частния охранител, подсъдим за разстрела на приятелката си Дарина Министерска и едногодишната си дъщеря Никол, научи "България Днес"

Черна мечка обикаля имението на Хари и Меган

Черна мечка обикаля имението на Хари и Меган

Дива черна мечка е забелязана в близост до имението на принц Хари и Меган Маркъл в Калифорния. Затова са алармирали съседи на двойката, чието имение е на стойност 11 милиона паунда, пише в. „Сън”. Мечката е била заснета от охранителни камери, а местните се оплакват, че има убити кокошки и обърнати кофи за боклук

Имотна измама проваля делото срещу Очите

Имотна измама проваля делото срещу Очите

Имотна измама минира процеса срещу несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите и групата му и той трябва да започне отначало в спецсъда в София. Причината за това е обвинение на заседателка, която участва в съдебния състав по делото. 45-годишната Полина Петрова е разследвана от Районната прокуратура в Берковица за имотна измама в условията