Тв водещата Мариана Векилска: Нямам никакви пластични операции

Приятел
Автор: Лили Ангелова

Тв водещата Мариана Векилска: Нямам никакви пластични операции

Обгазиха ме с газ, смачка ме тълпата в Турция, но бях вдъхновена

Коя е тя
Мариана Векилска е родена на 11 април 1974 г. в София. Завършила е столичната Английска гимназия и МИО в УНСС. В САЩ е карала курсове по драма в университета на Централна Флорида. Работила е в правителствената информационна служба в Министерския съвет, както и в Нова телевизия, в Канал 3 и в Би Ти Ви. До 2019 г. бе водеща на съботно-неделния сутрешен блок на Би Ти Ви - "Тази събота и неделя".

- Г-жо Векилска, изненадващо беше съобщението за завръщането ви в ефир, но не в Би Ти Ви, а в БНТ. Защо приехте поканата за водеща на "България в 60 минути"?
- Защото ми харесаха и идеята, и екипът. Хората, с които работя в БНТ, са изключителни журналисти с много опит, умни, будни, енергични, забавни, артистични, емоционални. Такива хора имат какво да дадат на зрителите. А телевизията е даване - това го знаем само ние - тези, които я правим. Действителността ни в България е забързана, напрегната, изпълнена с всякакви проблеми, но животът има и хубави страни - в него има и красота, вдъхновение, приятелства, любов. Има стойностни, работливи и градивни хора, които не губят кураж. За всичко това също си струва да се говори и показва, а пък присъства малко в медийното пространство. Мисля, че сме длъжници на зрителите в това отношение.
- Споделяхте, че вече всичко сте дали на телевизионния екран и имате нужда от ново поприще. Кое наложи отново да се върнете, тъй като клюките в тази посока са, че не сте успели в частното си начинание като коучинг тренер?
- Продължавам да провеждам обучения по публично говорене, средства за комуникация, умения за презентиране, бизнес етикет на живо и онлайн. Признавам - идеята да се занимавам с това не беше моя, а на пловдивска фирма, която ме покани да разработя такава програма. Това е моето ноу-хау, моят практически опит. Любопитното е, че с думите си въздействаме на другите в процеса на общуване. Много по-силно си влияем един на друг с гласа, жестовете и изобщо - с езика на тялото. Така че обученията са едно от професионалните ми вдъхновения и имам трайни намерения да се занимавам с тях. Това не пречи на телевизията, а помага.
- Какво различно ще покажете в "България в 60 минути"?
- Няма друго такова предаване в телевизионния ефир. БНТ разполага с най-богатата мрежа от журналисти по места в цяла България. Можем да стигнем навсякъде, защото имаме хора навсякъде. Медийните сюжети у нас са предимно от столицата, но душата на България е на другите места - с всички проблеми, тегоби, радости, красоти и мъдрост на народа. В тези 60 минути всеки ден екипът ни събира ценните парченца и ги пръсва обратно към цялата страна, за да направим всеки човек съпричастен към онова, което се случва извън погледа му - извън новините, анализите, коментарите, сензациите, шоуто.
- Помните ли най-неприятния си гаф в ефир и най-големия си успех?
- За 20 години съм натрупала и гафове, и успехи. И ние сме хора, и ние правим грешки. Излизала съм без грим, с мокра коса в ефир, обърквала съм факти, разсейвала съм се по време на интервю на живо, но винаги съм проявявала самоирония. Едно от най-ценните ми качества. Най-яркото ми професионално и човешко преживяване е отразяването на антиправителствените протести на площад "Таксим" в Истанбул. Беше животозастрашаваща ситуация - обгазиха ни много сериозно със сълзотворен газ, смачкаха ни в тълпата, загубихме се един друг (има предвид оператора), но видяхме другото лице на Турция - не тази на Ердоган, а на младите, умни, будни, образовани хора, които копнеят да живеят в свободна и демократична страна. Това ме вдъхнови както никога.
- Имате ли политическа позиция, гласувате ли?
- Гласувам, защото негласуването води в нищото. Не симпатизирам на конкретна политическа партия, но не гледам на близкото ни минало с носталгия. Няма как да съществуваме изолирани в измислен политически строй. Преходът източи жизнената ни енергия може би защото не бяхме прагматични от самото начало през 89-а, а се отдадохме на емоциите. Опитахме всичко - протестирахме, бунтувахме се, сваляхме правителства, вярвахме почти безрезервно, съмнявахме се и после се разочаровахме. И днес - десетилетия по-късно - все още продължава да има нужда от генерална промяна. Нека да изровим и да изхвърлим всичко гнило до основи!
- Докато почивахте след връщането си в страната, изкарахте капитанско разрешително за управление на яхти.
- Запалих се по плаването миналото лято, когато прекарах целия си отпуск на един катамаран в обикаляне на гръцките острови и морета. Нищо не може да се сравни със свободата, волността и радостта от това да си в природата - да усещаш силата на стихиите. И пожелах да науча повече за плаването. Имам три лиценза - за управление на кораб до 40 брутотона по море, което означава малки кораби и големи яхти; за плаване по Дунав и по европейските реки. Дори имах намерение да се занимавам професионално с това. Но ето че Вселената има други планове за мен. Засега.
- Кога в живота си най-много сте рискували?
- Винаги съм предпочитала бързеите пред спокойните води - и в личен, и в професионален план. Само така човек се учи, прави грешки и израства. Не се страхувам да греша, обичам си грешките. Изненадвам се само от хората, чието основно занимание е да съдят другите, вместо да насочат поглед към себе си.
- Понеже постоянно в мрежата се дъвче външният ви вид, влияят ли ви коментарите в тази посока?
- Външният ми вид е само моя работа. На Запад никой не те преценява според килограмите, а според качествата и способностите ти. Телевизията не е моден подиум и няма правило, според което, за да си журналист, не трябва да надвишаваш 45 килограма. Наложи ми се да се върна на работа 4 месеца след като родих второто си дете - ставах в 4,30 сутринта в продължение на години с малко бебе и тийнейджър вкъщи. Нямах време да се наспя, нямах сили за спорт и почивка. Но има хора, които не могат да живеят, без да бълват омраза срещу другите. Съветвам ги да се пренастроят, защото ще се отровят сами себе си.
- Коя от диетите, които сте правили, ненавиждате? Защо?
- Не съм спазвала диети и не съм се самоизмъчвала. Когато съм била в перфектна форма е било, защото съм си наложила режим на спорт и правилно хранене. Започна ли да водя заседнал начин на живот, се закръглям. Избягвам бързите въглехидрати - картофи, бял ориз, хляб и сладкиши. Макар че ако човек тренира редовно, има нужда и от тях. А думите "ненавиждам" и "мразя" не присъстват в речника ми.
- Правили ли сте си пластични операции на лицето и трябва ли жените да крият годините си?
- Пластични операции?! Толкова променена ли изглеждам?! Нямам. Нямам филъри, конци, скули, устни и други видоизменения. Съжалявам младите момичета, които променят себе си до неузнаваемост и влизат в калъп, наложен от блогъри, влогъри и инфлуенсъри. Красотата е в многообразието - в това да си различен - в малките несъвършенства е чарът ни. Както казах, имам самочувствие на стойностен човек, а това е най-важно - не красотата. Няма грозни хора. Злобата ни загрозява.
- За личния ви живот се знае, че сте разделени със Симеон Колев. Той твърди с болка, че сте го зарязали първа. Кое според вас крепи един добър брак?
- Когато двама души се разделят, винаги има болка и за двамата, но смятам, че да се изкарваш жертва е недостойно, затова никога не съм го правила. Партньорството между мъж и жена се гради на тривиалните неща - любов, доверие, споделяне. Проблеми винаги има и постепенно забавленията отиват на заден план, но тогава трябва да си ги създаваме и да ги изживяваме заедно.
- За първия ви брак с футболиста Георги Донков малко се говори. Него също напускате, тъй като не сте щастливи заедно. Винаги ли сърцето ви води в една връзка?
- Това беше преди цяла вечност - в друг живот - в толкова крехка и невинна възраст. Но пък имам приказна дъщеря, така че съм благодарна. Жената остава във връзка, която не я удовлетворява, на първо място заради децата. Остава и заради материална зависимост, заради общественото мнение, от страх. Уважавам всички тези причини. А и всеки има право да прецени как да постъпи, без някой да го съди. Безспорно раздялата се отразява зле на децата, но нима е по-добре да гледат родителите си нещастни заедно? Всеки има право да търси щастието си в краткия миг, който наричаме живот.

Доброволецът в битката с вируса Тервел Пулев: Борбата с COVID-19 стана по-тежка

Доброволецът в битката с вируса Тервел Пулев: Борбата с COVID-19 стана по-тежка

Помагам с проблемни пациенти, лекарите са много изморени Боксьорът Тервел Пулев отново излезе на първа линия в битката с коронавируса. Бронзовият олимпийски медалист се включи като доброволец в Спешното отделение на болница "Софиямед". Още през април 37-годишният софиянец подаде ръка на медиците. "Сега положението е доста по-тежко според докторите

Дженифър Лопес блести в инстаграм гола с огромен диамант (Видео)

Дженифър Лопес блести в инстаграм гола с огромен диамант (Видео)

51-годишната певица и актриса Дженифър Лопес блести гола с огромен диамант във видео, пуснато от нея в инстаграм. Диамантът е вероятно подарен от нейния годеник Алекс Родригес. Звездата се появи чисто гола в реклама на собствената си марка козметика, уточнява в. „Дейли мейл”. Близки до Джей Ло споделиха

Тита се оля, балконът й преля

Тита се оля, балконът й преля

Искате да направите коледен подарък на Тита? Искате да й купите нещо, но не знаете какво? Е, ние ще ви подскажем - блондинката има нужда от сутиен. Природните дадености вече не се побират в старите сутиени, но все пак ги носи, милата. Убедете се сами с новата й снимка. А едно време ги криеше... Боже, колко се промени този свят

Почина легендата на световния футбол Диего Марадона

Почина легендата на световния футбол Диего Марадона

Легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона е починал. Аржентинецът е претърпял кардиореспираторен арест в къщата в Тигре, където се бе установил след операцията на главата. Очаквайте

Най-четени

Всички от групата на Божков пуснати

Всички от групата на Божков пуснати

На свобода вече са всички обвинени като участници в престъпната група за принуда, данъчни престъпления, изнасилвания и убийства на Васил Божков, става ясно от решение на спецсъда. Честта да се прибере у дома, макар и последен, се пада на Веселин Балтов, шеф на личната охрана на духналия в Дубай хазартен бос

Братът на фараонката Ружа я топи още 6 месеца

Братът на фараонката Ружа я топи още 6 месеца

Още шест месеца братът на изчезналата криптофараонка Ружа Игнатова ще я топи пред властите в САЩ, става ясно от решение на съда в Ню Йорк. Константин Игнатов се съгласи да сътрудничи с информация на разследването и бе включен в програмата за защита на свидетелите през миналото лято. Оттогава той е скрит на тайно място в САЩ заедно с жена си и

Изнудват Беки със секспози

Изнудват Беки със секспози

Войната между жената на Уейн Рууни, Колийн, и тази на Джейми Варди, Ребека, излезе извън съда и придоби най-долни измерения. Анонимни, наричащи се "Армията на Колийн", заплашват Беки, че ще разпространят неин сексвидеозапис. Ако не им плати 2,5 биткойна. Г-жа Рууни от година вече обвинява някогашната си приятелка и жена на голмайстора на "Лестър"

Тикнаха в пандиза семейство адвокатки

Тикнаха в пандиза семейство адвокатки

В Сливенският затвор са пратени врачанската адвокатка Румяна Тодорова и дъщеря й Деница, която също се представя за юрист. Двете дами получават 2 години и 6 месеца и 2 години и 10 месеца след сключено споразумение с прокуратурата. В замяна на леките присъди те признават вината си, че са участвали и ръководели организирана група за документни

Уловиха 40-килограмов звяр

Уловиха 40-килограмов звяр

Валентин Вълев е майстор на едрите риби  Амурът е рекорден улов за 2020 г.  Чудовищен 40-килограмов амур хвана майстор рибар от Нова Загора. Валентин Вълев, който е известен сред приятели и въдичари като повелител на едрите риби, прави зрелищния улов във водите на язовир "Жребчево". Водоемът е близо до града му

Вокалистката на "Рико Бенд" Саша Рико: Повече от 10 г. чаках сина си

Вокалистката на "Рико Бенд" Саша Рико: Повече от 10 г. чаках сина си

Вярвам, че когато даваш, ще получаваш КОЯ Е ТЯ Сашка Рикова е на 34 г., родена е в гр. Ракитово. Занимава се с пеене от 13-годишна. През 2012 г. с мъжа си Веско създават "Рико Бенд". Групата натрупва огромна популярност сред чалга феновете. Записват парчета с едни от най-големите имена в попфолка като Мария, диджей Дамян

Експертиза обръща разследването за разстрела на Красимира

Експертиза обръща разследването за разстрела на Красимира

Експертиза обръща разследването за смъртта на 21-годишната Красимира Куковска от пловдивското село Бегово! След проведени медицински и балистични изследвания става ясно, че мъжът й Любомир Петров е излъгал как случайно я гръмнал с въздушна пушка! Криминалистите откриват, че това е станало умишлено, и променят обвинението срещу душманина на младата

Динко с колекция от купи и медали

Динко с колекция от купи и медали

Колекцията си от купи и медали показа за първи път публично бизнесменът Динко Вълев, който се прочу като Ловеца на мигранти от Ямбол заради граждански арести на бежанци преди няколко години. Сбирката от спортни трофеи на Динко до момента са виждали само негови близки хора, които са гостували в дома му

Заразените спадат през декември

Заразените спадат през декември

Спад на заразените с COVID-19 ще започне в средата или края на декември, прогнозира вирусологът проф. Радка Аргирова. Според нея коронавирусът не е станал по-смъртоносен, а това, че българите сме на 3-то място по починали, се дължи на ненавременната медицинска помощ. Аргирова цитира научните изследвания

Родители убийци

Родители убийци

Ден на траур бе обявен днес в Сандански след жестокото убийство на две малки деца на 3 и 5 г. Със заповед на кмета са забранени всички публични празненства, а националните флагове свалени на половина. Не че някой от живеещите в общината имаше каквото и да е намерение да се весели след новината за жестоката трагедия

Най-коментирани

Лий-Ан с кинодебют

Лий-Ан с кинодебют

Футболната половинка Лий-Ан Пинок се изявява на ново поприще. Певицата от групата Little Mix направи своя актьорски дебют. Годеницата на футболиста на "Уотфорд" Андре Грей се похвали със своята първа роля в киното. Тя играе в романтичната комедия "Боксинг дей". Премиерата на филма ще е през януари. Лий-Ан има пълната подкрепа на годеника си Андре

Доброволецът в битката с вируса Тервел Пулев: Борбата с COVID-19 стана по-тежка

Доброволецът в битката с вируса Тервел Пулев: Борбата с COVID-19 стана по-тежка

Помагам с проблемни пациенти, лекарите са много изморени Боксьорът Тервел Пулев отново излезе на първа линия в битката с коронавируса. Бронзовият олимпийски медалист се включи като доброволец в Спешното отделение на болница "Софиямед". Още през април 37-годишният софиянец подаде ръка на медиците. "Сега положението е доста по-тежко според докторите

Синът на проф. Кантарджиев - Весел: Баща ми се изморява, но не се оплаква

Синът на проф. Кантарджиев - Весел: Баща ми се изморява, но не се оплаква

С него не говорим само за футбол, политика и жени В разгара на пандемията проф. Тодор Кантарджиев, ръководител на Националния център по заразни и паразитни болести, се сдоби с мъжко внуче, родено в столичната клиника "Свети Лазар". "Бебето е здраво, роди се 3 и половина кг, само мускули е. Всичко е наред със съпругата ми"

3712 новозаразени с коронавирус - 42,08% от тестваните, 141 са починали

3712 новозаразени с коронавирус - 42,08% от тестваните, 141 са починали

3712 са новозаразени с коронавирус при направените 8 820 PCR теста за последното денонощие, сочат данните от Единната информационна система за COVID-19 у нас. Това са 670 случая по-малко от вчера. 141 са починали за последното денонощие. 3 367 са починали от началото на пандемията досега. Активните случаи на заболяването станаха общо 87 073

Жената на Алвеш доволна:
Дани е шампион в леглото!

Жената на Алвеш доволна: Дани е шампион в леглото!

Съпругата на бразилския футболист Дани Алвеш - Йоана Санц, направи доста интимни разкрития в онлайн чат с фенове. Моделката похвали мъжа си за сексуалните му способности. Фен я попита как е бившият играч на "Барселона" и "Ювентус" в леглото в сравнение с футболното игрище. Йоана въобще не се поколеба

Микела със секси екип

Микела със секси екип

Половинката на Даниеле Ругани - Микела Персико, не си дава почивка от тренировките. Особено след раждането на сина им Томазо. Тя държи да изглежда перфектно дори и по време на спорта. Затова е избрала секси екип, подчертаващ перфектните й мерки. Компания й прави кучето. "Тренировката винаги завършваше в неговата компания. Какво да правиш

Дженифър Лопес блести в инстаграм гола с огромен диамант (Видео)

Дженифър Лопес блести в инстаграм гола с огромен диамант (Видео)

51-годишната певица и актриса Дженифър Лопес блести гола с огромен диамант във видео, пуснато от нея в инстаграм. Диамантът е вероятно подарен от нейния годеник Алекс Родригес. Звездата се появи чисто гола в реклама на собствената си марка козметика, уточнява в. „Дейли мейл”. Близки до Джей Ло споделиха

Тита се оля, балконът й преля

Тита се оля, балконът й преля

Искате да направите коледен подарък на Тита? Искате да й купите нещо, но не знаете какво? Е, ние ще ви подскажем - блондинката има нужда от сутиен. Природните дадености вече не се побират в старите сутиени, но все пак ги носи, милата. Убедете се сами с новата й снимка. А едно време ги криеше... Боже, колко се промени този свят

Почина легендата на световния футбол Диего Марадона

Почина легендата на световния футбол Диего Марадона

Легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона е починал. Аржентинецът е претърпял кардиореспираторен арест в къщата в Тигре, където се бе установил след операцията на главата. Очаквайте

Ива Екимова до принц Чарлз

Ива Екимова до принц Чарлз

На метри от принц Чарлз - с такъв фотос се хвали Ива Екимова. "Тази снимка е от 2009 г. Благодарение на Надя, Нино и Тодор Парпулови се отправихме на вълнуващо пътешествие към Уелс. Там се срещнахме с принц Чарлз. Беше ни позволено само един журналист да ни придружи в това пътешествие до дълбините на историята и това бе Магдалена Гигова

3712 новозаразени с коронавирус - 42,08% от тестваните, 141 са починали

3712 новозаразени с коронавирус - 42,08% от тестваните, 141 са починали

3712 са новозаразени с коронавирус при направените 8 820 PCR теста за последното денонощие, сочат данните от Единната информационна система за COVID-19 у нас. Това са 670 случая по-малко от вчера. 141 са починали за последното денонощие. 3 367 са починали от началото на пандемията досега. Активните случаи на заболяването станаха общо 87 073

Дженифър Лопес блести в инстаграм гола с огромен диамант (Видео)

Дженифър Лопес блести в инстаграм гола с огромен диамант (Видео)

51-годишната певица и актриса Дженифър Лопес блести гола с огромен диамант във видео, пуснато от нея в инстаграм. Диамантът е вероятно подарен от нейния годеник Алекс Родригес. Звездата се появи чисто гола в реклама на собствената си марка козметика, уточнява в. „Дейли мейл”. Близки до Джей Ло споделиха

Почина легендата на световния футбол Диего Марадона

Почина легендата на световния футбол Диего Марадона

Легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона е починал. Аржентинецът е претърпял кардиореспираторен арест в къщата в Тигре, където се бе установил след операцията на главата. Очаквайте

Двойна атака на жълтите павета

Двойна атака на жълтите павета

Двойна атака получи вчера властта на жълтите павета, след като едновременно превозвачи и таксиметрови шофьори заедно с недоволни от противоепидемичните мерки се изсипаха на протест. Точно в 10 часа гневните граждани и браншът започнаха да скандират "геноцид" и "оставка", а някои обвиниха полицаите, че "са се продали за увеличение на заплатите си"

Меган Маркъл пометнала през юли

Меган Маркъл пометнала през юли

Съпругата на принц Хари, Меган Маркъл, довери пред в. "Ню Йорк таймс", че през месец юли е пометнала при износването на второто си дете, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.  "Узнах, докато прегръщах първородното си дете, че започвам да губя втората си рожба", написа в изданието херцогинята на Съсекс

18 г. затвор за килъра на Андреа от Галиче

18 г. затвор за килъра на Андреа от Галиче

За 18 години в затвора отива убиецът на 18-годишната Андреа от Галиче, след като не е обжалвал наложеното му наказание от Окръжния съд във Враца. На 4 ноември Окръжният съд във Враца призна Аксел Олеков за виновен за това, че на 11 януари е отнел по особено мъчителен начин живота на момичето в дома му, след като е проникнал в жилището посред нощ

До 21.12 затварят молове, ресторанти, училища, университети, спортът без публика (видео)

До 21.12 затварят молове, ресторанти, училища, университети, спортът без публика (видео)

Противоепидемичната обстановка се удължава до края на януари По 24 лв. на ден за работниците от затворените бизнеси Противоепидемичните мерки започват от 27.11 до 21.12, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов на брифинг на МЗ. Той подчерта, че мерките започват от петък вечерта. Т.е през деня всичко ще работи

Доналд Тръмп помилва пуйка за деня на благодарността

Доналд Тръмп помилва пуйка за деня на благодарността

Президентът Доналд Тръмп заедно с първата дама Мелания Тръмп, помилва пуйка за деня на благодарността по време на 73-то годишно представяне в Розовата градина в Белия дом във Вашингтон, 24 ноември 2020 г. Снимка: REUTERS / Хана

Експертиза обръща разследването за разстрела на Красимира

Експертиза обръща разследването за разстрела на Красимира

Експертиза обръща разследването за смъртта на 21-годишната Красимира Куковска от пловдивското село Бегово! След проведени медицински и балистични изследвания става ясно, че мъжът й Любомир Петров е излъгал как случайно я гръмнал с въздушна пушка! Криминалистите откриват, че това е станало умишлено, и променят обвинението срещу душманина на младата

Брано ръководил банда от затвора

Брано ръководил банда от затвора

Банда крадци е ръководил от затвора заключеният за обир на 400 бона от плевенска фирма рецидивист Бранимир Стоянов-Брано. Това станало ясно след ареста на четирима рецидивисти, докато се опитвали да се измъкнат след извършен обир в блок в столичния квартал "Иван Вазов". Вътрешен човек от затвора е издал бандата от четирима крадци на Брано