Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9049328 www.bgdnes.bg

Балъков търси примирие с Ники М.

Мениджърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков обяви, че ще потърси разговор с капитана на "Левски" Николай Михайлов. Повод за това е острата реакция на вратаря след двубоя с новака в елита, който бе спечелен от "сините" с 3:0. Ники обвини индиректно Краси в неуважително отношение в часовете преди сблъсъка. Искрата пламна след думите на Бала, че за ЦСКА 1948 да играе с българи е философия, а за "Левски" е план "C". "Нашият план "C" се оказа по-добър от техния план "А", изригна Михайлов.
В интервю пред "България Днес" Балъков обясни, че е бил интерпретиран грешно, а думите му са извадени от контекста. Героят от САЩ '94 не е искал да влиза в конфронтация със сина на Боби Михайлов. Мениджърът на ЦСКА 1948 дори изказа доста ласкави думи за "Левски".
"Николай отговори на моето изказване за план "А" и план "С". Ники определено не ме е разбрал и ще разговарям с него. Когато аз говоря на пресконференцията, после телевизията отрязва само определен мой цитат. Той не е виновен, искал е да защити себе си и отбора. Аз исках да кажа нещо просто и елементарно. Че ние разчитаме на български футболисти, докато "Левски" през последните години не е показвал, че разчита на родни играчи. Не съм казал, че планът "С" е много лош и не става за нищо, а ние сме план "А", който е добре и ставаме за всичко. Това никога не ми е било цел да го казвам. Напротив. "Левски" привлича класни, добри футболисти българи, които показват, че могат да играят футбол и че това е пътят. В момента "Левски" играе по-добре, отколкото преди с чужденците", смята Красимир Балъков. 


Той увери, че никога не е имало вариант да напусне ЦСКА 1948 въпреки неособено убедителното начало на сезона.
"Спокоен съм въпреки поражението от "Левски" с 0:3. Липсваше ни хъс. Загубите са за това - да се учим от тях. Не са приятни, разбира се. Ние не ги искаме. Представяхме си по съвсем друг начин започването на първенството, но понякога нещата не се получават така, както планираме. Трябва да анализираме ситуацията разумно, да работим в тази насока да коригираме всичко, за да може да стигнем там, където искаме", отчете Бала.
"За нас в ЦСКА 1948 пътят е да се налагат български играчи. Ние няма да се откажем от класни чужденци някой ден. Но основното е българинът! Ние трябва да даваме шанс да играе, независимо какво се случва. Защото, ако не го правим, ние няма да имаме национални отбори", добави още Краси.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама