Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9049386 www.bgdnes.bg

Боксьорът Борислав Велев-Рой: На кантара усещаш страха на съперника

21-годишният Борислав Велев-Рой е сред най-талантливите професионални български боксьори. Софиянецът има 7 победи (7 с нокаут) от 7 срещи. Следващата събота той ще има най-сериозното изпитание в своята кариера. Велев излиза срещу французина Самир Сла (9 победи, 3 загуби и 1 равен) на галавечер в Пловдив. Специално за читателите на "България Днес" Велев разказа как се е готвил за изпитанието.

- Боби, как премина подготовката за битката?

- Много добре. Имах около месец за целенасочени тренировки, след като ми съобщиха за мача. Преди това не бях спирал. Сега вече сме в режим на разпускане след мача. Направих добри спаринги в залата на "Левски".

Реклама

- Какво знаете за вашия съперник?

- Опитах се да намеря негови мачове в интернет, но не успях. Не знам нищо. Ще изляза на тъмно на ринга, където ще се запознаем с него. За пръв път се изправям срещу подобен противник. Още на кантара ще го видя. Там усещам химията на човека срещу мен. Можеш да видиш дали изпитва страх или ярост.

- Как ви се отрази пандемията?

- Доста тежко. Около месец и половина нашата зала беше затворена. Но аз съм си направил в гаража място за тренировка. Като малка зала. Имам си гири и круша. Поддържах форма. Дори там се натоварвах повече, отколкото в боксовата зала. Пандемията обърка доста планове. По-лошо е за тези, които искаха да играят на олимпиадата, защото тя се отложи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама