Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9049406 www.bgdnes.bg

28 млн. евро губи "Барса" от Суарес

28 милиона евро загуби "Барселона", само и само да се отърве от нападателя си Луис Суарес, пресмята "Трансфермаркт". Сагата с нежелания от новия треньор Роналд Куман уругваец най-накрая приключи и той вече е играч на "Атлетико" (Мадрид), като вчера се прости официално с каталунците и днес е очакван в испанската столица.
Президентът на "Барса" Хосеп Мария Бартомеу все пак можеше да вземе посочената сума, но категорично отказа да продаде Канибала на големия враг "Реал" (Мадрид), откъдето го искаха. През 2014 г. Суарес бе закупен от "Ливърпул" за 81,72 милиона евро, а общо за негови трансфери от "Насионал", през "Грьониген", "Аякс" и "Ливърпул" до "Камп Ноу" са похарчени 116,52 милиона евро.
Все пак на "Камп Ноу" могат да постъпят до 6 милиона евро от уруса в следващите две години. Условията включват брой вкарани голове, изиграни мачове, титли и купи на местно ниво, откъдето може да постъпят до 4 милиона евро. Другите два милиона са предвидени, ако "Атлетико" достигне четвъртфинал в Шампионската лига през следващите два сезона.
Суарес спечели четири титли в Ла Лига, четири купи на Испания, както и трофея в Шампионската лига. Уругваецът вдигна общо 13 трофея с екипа на каталунците. Нападателят има 198 гола в 283 мача за "Барселона", с което стана третият най-резултатен реализатор в клубната история.
"Барселона" иска публично да изрази благодарността и признателността си към Луис Суарес за неговата отдаденост. Желаем му всичко най-добро", заявиха от ръководството на испанския гранд.
Плеймейкърът Иван Ракитич също напусна "Барса", за да се присъедини отново към "Севиля", докато Артуро Видал премина в "Интер". Нелсон Семедо беше продаден на "Уулвърхямптън". Английският "Фулъм" се прицели във френския защитник Жан-Клер Тодибо. Клубът от Острова предлага 18 милиона евро за услугите на 190-сантиметровия бранител, други 5 милиона са предвидени под формата на бонуси, а от "Барса" са съгласни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама