Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9053389 www.bgdnes.bg

Легендарният вратар Стефан Стайков: Няма Нойер, няма "Байерн"

Баварците взеха четвърти трофей за годината

Вратарят Мануел Нойер е половината "Байерн" и е с огромна заслуга за успехите на отбора, коментира легендарният страж на "Левски" и националния ни отбор Стефан Стайко-Заека. Баварците победиха след продължения с 2:1 "Севиля" в мача за Суперкупата на Европа и така спечелиха четвърти трофей през тази година.
На стадион "Ференц Пушкаш" в Будапеща онази вечер андалусците успяха да поведат, но баварците взеха инициативата, но успяха само да изравнят до края на редовното време. Именно Нойер блесна, спасявайки два чисти гола при положения, проспани от защитата на носителя на приза от Шампионската лига.


"Знайно е, че добрият вратар е половин отбор, и в този смисъл, ако няма Нойер, няма и "Байерн" в сегашния му вид и успехи - коментира Стефан Стайков. - Все пак в състава са имена като Левандовски, Горецка, Мюлер и още все отлични футболисти. "Байерн" е обигран отбор и в момента е щ1 в Европа, а и в света."
Според изигралия 183 мача за "Левски" бивш вратар този "Байерн" би могъл да запази доминацията си и през настоящия сезон. "Заради прекъсването за карантината отборите не изглеждат така, както биха били в нормални условия, но не виждам особена конкуренция на "Байерн". В европейски план това е може би само "Ливърпул" и те ще са основният им конкурент в турнирите този сезон", прогнозира Заека.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама