Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/9053578 www.bgdnes.bg

Фики Стораро пред "България Днес": Спирам да пея чалга!

Чалгата вече няма да бъде същата!

Една от емблемите на родния попфолк в последните години - Фики Стораро, обяви, че рязко сменя стила на музиката, в която ще се изявява. 25-годишният изпълнител е популярен сред феновете си с по-ориенталските ритми, но сега е взел решението тотално да промени имиджа си на чалгаджия.
"Започвам да правя доста различна музика, която ще бъде изненада за всички. Стилът, в който ще бъдат следващите ми песни, ще е доста неочакван", обяви първо пред "България Днес" Фики. Изпълнителят на хита "Ламборгини" в дует с Галена на този етап само загатва какво ще бъде новото му поприще в музикалния шоубизнес.
Фикрет признава, че идеята да изостави попфолка се е родила по време на участието му в осмия сезон на риалити шоуто "Като две капки вода". През пролетта фолкаджията смая всички с виртуозни имитации и изпълнения. Фики влезе в образа на звезди като Васил Найденов, Дженифър Лопес, Лайнъл Ричи и дори оперния изпълнител Лучано Павароти. Дори заклетият античалгар Фънки призна гласовите способности на Стораро-младши. След като певецът стана безспорният победител в "Капките", от журито го посъветваха да се пробва в различен стил музика. Очевидно синът на Тони Стораро се е вслушал в думите на продуцента Маги Халваджиян и чаровната Хилда Казасян, затова вече се труди упорито над новия си проект.
"Действително участието ми в предаването "Като две капки вода" ми повлия. Там ме мотивираха да правя и други неща, да опитам и с друга музика", разказва Фики, но подчертава, че това не е нещо чуждо за него.
"От малък винаги съм пял и друг стил музика освен попфолка. Все пак съм завършил специалност "Поп и джаз пеене"в Националното музикално училище "Любомир Пипков" Вътре във вените ми е поп и соул музиката, която слушам непрестанно, докато пътувам с колата" разкрива още звездата на чалгата.


Именно заради перфектното владеене на различни музикални жанрове през 2012 година Фики е избран да участва в церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2012 година в Лондон. Тогава певецът е сред петимата млади изпълнители, част от вокалния ансамбъл "Гласовете на младежката музика".
Фики вече има свой собствен канал в интернет, в който ще споделя новите си песни. Той обаче не възнамерява да напуска голямото семейство на Митко Пайнера, каквито слухове се появиха неотдавна. Дори преподписа нов договор.
"В добри отношения съм с фирма "Пайнер" и не е вярно, че ще напускам", категоричен е Фики.
В началото на септември той се отдаде на почивка на морето заедно с жена си Гюлджан и 2-годишния им син Тунчер, като не отказваше и участия в нощните заведения. Сега се е концентрирал основно върху новия си проект, но винаги намира време и за детето си.
"Справям се като баща засега. Малкият Тунчер е много голям сладур. Голяма радост е за един родител да се наслаждава на тези моменти. Не е толкова по топката, повече към микрофона и пианото го влече. Протяга си ръцете към музикалните инструменти вкъщи. Не е учудващо това, понеже у нас е пълно с такива", добавя още Фики.
Откакто сме в пандемия от коронавирус, той е занемарил тренировките във фитнеса и признава, че не поддържа спортната си форма.
"Поспрял съм доста с тренировките. Надявам се скоро време да вляза отново в залата и да възстановя стария си режим. Все пак от време на време човек трябва и да си почива. Сам си дадох една по-дълга ваканция, в която да се възстановя по-добре. Повече съм се фокусирал върху студийните записи, които правя в момента", честен е големият син на Тони Стораро.
Неговият баща преболедува наскоро опасния вирус, като дори лежа в шуменската болница. Фики също се подложи на тест тогава, който, за щастие, се оказа отрицателен. Баща и син имат много силна връзка помежду си и се чуват по няколко пъти на ден.

Стораро-младши: Фен съм на Роналдо!

Фики Стораро участва в благотворителен футболен мач между звезди от шоубизнеса и спорта по-рано през тази седмица. С топка в крака той показа неочаквани умения. Бързо се превърна и в Любимец 13, какъвто номер носеше на гърба си. Пред "България Днес" певецът за първи път разкрива за своите пристрастия във футбола.

Реклама

- Фики, игра футбол за добра кауза. Как ти се стори сблъсъкът на звездите?
- Изобщо не се замислих, защото това е една много хубава инициатива, за която всички се събрахме. За мен беше чест да участвам на такъв благотворителен мач. Получи се добър мач, всички бяхме в положително настроение.
- Харесаха ли ти съотборниците, с които игра - Краси Балъков, Краси Радков, Иво Аръков, Орлин Павлов?
- Всички момчета са страхотни в своята си област и с всички сме в много добри взаимоотношения. Пожелавам им успех. Нека да правим повече такива добри дела.


- Усети ли подкрепата от трибуните? Феновете те аплодираха при всяко докосване на топката.
- Да, усетих го и много се радвам за подкрепата на всички, които са около нас. Съветвам хората да се пазят от коронавируса, за да бъдат живи и здрави. Дай боже, скоро вече да се отървем от тази зараза.
- Кой беше най-добрият на футболния терен?
- Със сигурност Благой Георгиев и г-н Красимир Балъков са едни страхотни футболисти и професионалисти. За мен беше истинско удоволствие да бъда на един терен с тях и да ги гледам от близо.
- Гледаш ли футбол по телевизията?
- Да, имам доста любими отбори. В периода, когато Кристиано Роналдо играеше в "Реал" (Мадрид), бях голям почитател на отбора. След като се премести в "Ювентус", викам за тях. Харесвам играта на португалеца и неговите възможности на терена. Както и на Меси, разбира се. Това са двамата футболисти, заради които трябва да се чувстваме щастливци, че сме родени в един и същи век с тях и можем да им се наслаждаваме. И двамата са номер 1 без конкуренция в последните десетина години.
- А от нашите отбори?
- Напоследък гледам доста и българското първенство. Имаме много добри играчи и нови попълнения. Нямам определен отбор, към който да съм пристрастен. Кефя се на талантите. Тъжно ми е, че в моя роден град Шумен няма силен отбор. Те бяха напреднали доста. Надявам се, че в скоро време ще се завърнат в елита на българския футбол.
- Ще се класира ли националният ни отбор на европейско по футбол?
- С цялото ми сърце се моля на Бог това да се случи. Дано да имаме шанс с два мача да победим и да видим отбора на голямо първенство. Както навремето нашите родители са се радвали на Стоичков и на останалите от "златното" поколение.

- Пя на откриването на олимпиадата в Лондон през 2012 г. Какво помниш от тогава?
- Чувството е наистина неописуемо. Тогава пяхме пред многохилядна публика. Бях на една сцена със световни музикални звезди. Щастливец съм, че имах възможността да бъда на Олимпийския стадион в Лондон. Бях само на 16 години. Виждате, че и олимпиадата в Токио тази година бе отложена, затова се надявам да няма повече болести и догодина да се проведе нормално. Здравето е най-важното нещо!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама