Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9054282 www.bgdnes.bg

Вежди изненада Антон Дончев

Васко Кеца представи русо гадже, а Данчето Христова пее на ушенце на скулптора

Големият скулптор дари големият писател с потрет пластика

"В годините отгледах много любов към хората. Като всеки човек разчитам на милостта на Бог и слънцето, за да мога още малко да продължа онова, което се случи в моя живот. Ужасният ми характер, силните ми амбиции и дори селските комплекси за малоценност бяха един голям двигател, за да превъзмогна препятствията и да се опитам да побеждавам, да вървя напред. Защото стоят високо само онези, които са здраво стъпили в ниското."

Реклама


Думите са на големият скулптор Вежди Рашидов, който в четвъртък представи книгата си "Вежди" пред стотици политици, депутати, дипломати и приятели. Фурор предизвика Васил Найденов, който дойде под ръка с русо гадже и сподели, че дамата на сърцето му иска да бъде инкогнито. Междувременно неостаряващата Йорданка Христова изпя любим хит на ушенце на Вежди Рашидов пред възхитените погледи на бизнесмените Николай Гигов и Николай Вълканов.

Малко преди началото на тържеството шефката на ГЕРБ в парламента влезе с красив огромен букет, а после в секси лъскави костюмчета се появиха Десислава Танева, Десислава Атанасова и Николина Ангелкова. След тях в ярка червена рокля влязоха вицепрезидентката Илияна Йотова със съпруга си - проф. Андрей Йотов, и президентът Георги Първанов.
Кулминацията на вечерта беше представяне на скулптурен портрет на писателя Антон Дончев, който е човекът, на когото Вежди най-много се възхищавал в живота.


"Такива хора като Вежди карат света да става по-добро място за живеене", сподели от своя страна авторът на "Време разделно" и благодари за жеста на домакина с прегръдка.


"До днес съм признателен на теб, Антоне! Много от нещата, които си написал, са ме съхранили като човек. А и много са ме направили щастлив. Нека не бъда многословен и досаден. Имах едно качество в живота си, което и до днес продължавам да спазвам, а именно - да напускам удоволствието, преди то да ме е напуснало. На многая лета за всички", сподели в края на вечерта Вежди и вдигна тържествен тост за гостите, без да отпива много от пълната си чаша.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама