Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9058620 www.bgdnes.bg

Георги Тодоров: "Левски" не сме новаци

"Сините" треперят за Радослав Цонев

Георги Димитров бе главно действащо лице в дербито между "Ботев" (Пд) и "Левски" (2:1) от 7-ия кръг на Първа лига и вбеси треньори, играчи и фенове на столичния тим.

Димитров не отсъди чиста дузпа за гостите при нулево равенство, после компенсира с доста по-спорна. Освен това извади жълт картон не на играч на "канарчетата", който извърши нарушение, а на невинен. Той не се вслуша в четвъртия арбитър, който му подсказа за грешката. Ако беше вдигнал картон на нарушилия правилата, това щеше да е втори жълт за него и следователно червен.

Реклама

Наставникът на "Левски" Георги Тодоров отчете, че отборът му още не е сработен и допуска грешки. Загубата на "Колежа" е най-вече заради тях, но реферът е повлиял сериозно.

"Чиста дузпа в наша полза при 0:0 - избухна след двубоя "синият" наставник. - Тогава можеше нещата да са различни. Един такъв гол щеше да промени поведението на нашите момчета, но това е. Имаше чист червен картон на противника с номер 13 за втори жълт, а показаха на друг играч. Ако ще ни третират като новаци, съжалявам. Едно и също е поведението на съдиите спрямо нас, откакто съм се върнал. Четвъртият съдия му каза на главния, че греши на кого показва картона, но въпреки това го показаха на грешния човек."

Тодоров бе критичен и към своите футболисти.

"Допуснахме много грешки в защита. След 2:0 стана тежко. Опитахме се да се върнем в мача, но имахме доста неточности в нападение. Не успяхме да се спасим от загуба. Ние сме с три победи, но не сме изградени като отбор. Трябва да мине време, за да се изградим", коментира наставникът.

В "Левски" са сериозно притеснени за състоянието на Радослав Цонев. Халфът напусна принудително терена още в началото на срещата с травма в коляното. По-късно излезе от съблекалнята, подпирайки се на патерици. Прегледите на място са показали увреждане на вътрешни връзки на коляното.

"Дано да е по-леко, за да може да се възстанови по-бързо", надяват се на "Герена".

Точното състояние на завърналия се от "Лече" футболист ще стане ясно след ядрено-магнитен резонанс. Яснота трябва да има най-късно утре.

С травма мача напусна и още един футболист на "Левски" - Матео Стаматов. Той също бе заменен принудително, след като се хвана за прасеца. Не е ясно колко сериозна е неговата контузия, но почти сигурно ще го извади от терените за минимум 10-ина дни.

Текст: Георги Тодоров

Реклама
Реклама
Реклама