Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9107356 www.bgdnes.bg

Фолкпевец катастрофира на Пътя на смъртта

Разминава се само с болки в ръцете 

Денис Теофиков и шофьорът му се забиват в мантинела с 90 км/ч 

Тежка катастрофа преживя хитовият фолкпевец Денис Теофиков. Това потвърди пред "България Днес" самият той, като вече се чувства сравнително добре.
Младият изпълнител и шофьорът му се забиват в мантинела на пътя Русе-Бяла, който е едно от най-натоварените трасета у нас и годишно взима десетки жертви при инциденти с автомобили. Заради мрачната й слава отсечката е известната като Пътя на смъртта.
На 3 октомври т.г. Денис пътува за участие в дискотека в Русе. Около 23 ч, малко преди да стигне дунавската столица, шофьорът му изпуска завой и със скорост от 90 км/ч се забиват в предпазната мантинела. Ударът е толкова тежък, че се отварят въздушните възглавници. Минути след удара на място пристига линейка и фолкпевецът е прегледан на място. Той обаче твърдо решава, че няма да отложи участието си, и отива в русенската дискотека, където същата вечер забавлява стотици гости.


"Вече се чувствам по-добре, през следващите дни не отмених нито едно участие. За мен почитателите ми са най-важните и не мога да ги предам. Усещам болки в ръцете, но и това отшумява. Благодарен съм, че се разминахме с най-лошото", заяви пред вестника Теофиков. От екипа му добавиха, че постоянно следят състоянието му и дори са му предложили почивка, но той е решил да не спира да пее.
Колата, която е лична собственост на шофьора, е напълно потрошена след удара. Но Денис разсъждава, че човешкият живот е важен, а не ламарините.


20-годишният фолкпевец в момента е сред най-нашумелите имена в родния попфолк и прави хит след хит. Той е закърмен с музика от малък, тъй като е израснал в музикално семейство - майка му е певица, а баща му - известен китарист. Завършва образованието си в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София. Участвал е в някои от най-големите музикални риалити формати в България - "България търси талант" и "Х фактор". През 2018 година подписва договор с музикална компания "Пайнер".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама