Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9121520 www.bgdnes.bg

"Мъртъвци" възкръсват

72-годишен мъж "възкръсна" в моргата в Сливен.
Лекарите от местната болница отписват мъжа, но в погребалната агенция, където е откарано тялото, се случва нещо зловещо.
"Взимам го, но като го вкарвам в камерата да го обличам, примърдаха мустаците му, устните му примърдаха, веднага се обадих на съдебния лекар. Той ми каза да повикам Бърза помощ. Още е жив човекът", разказа Бисер Тодоров, който трябва да подготви тялото за погребение.
Така за малко жив човек да бъде пратен под земята. В момента оживелият е в кома в сливенската болница, като диша самостоятелно.
Не за пръв път се случва нещо подобно.
През септември миналата година 47-годишна жена се оказава жива, въпреки че е изпратена към моргата във Враца. Николай Петров разказва, че жена му Мая се почувствала зле и се налага да влезе за лечение в интензивното отделение. Един ден му се обаждат от там и му казват, че е починала. Почерненият мъж съобщава трагичната новина на близките си и заедно със зет си отиват да приберат тялото на Мая. Когато Николай влиза в моргата едва диша от ужас. Пред мъжа има 4 трупа, единият от които според лекарите е на жена му. Николай се доближава до тялото, за да каже последно сбогом, но когато докосва ръката на жена су изживява още по-голям шок - Мая е топла и диша! След вливане на системи и лечение състоянието на жената се подобрява.
За зла беда такива инциденти стават и по света. Преди шест години медици в морга в Кения изпадат в шок, когато обявен за починал пациент се събужда и започва да вика за помощ. 24-годишният Пол Мутора е приет по спешност в критично състояние, след като се нагълтва с отрова за насекоми при опит да се самоубие след спор с баща си.


Тялото му е откарано в моргата за балсамиране, когато изведнъж се надига сам. Директорът на болницата д-р Джоузеф Мбуру обяснява, че лекарствата, дадени на Мутора, за да противодействат на отровите след приемането му, може погрешно да са създали впечатлението, че той е починал.
Преди пет години "мъртва" тийнейджърка в Хондурас се събужда в ковчега и крещи за помощ един ден след като е погребана. Умира, този път наистина преди отчаяните роднини да успят да й помогнат. 16-годишната Нейси Перез е бременна в третия месец, когато една нощ припада и от устата й започва да излиза пяна. Три часа по-късно от болницата обявяват, че жената е мъртва.

Реклама


Перез е погребана в сватбената рокля, с която наскоро се омъжва. Ден след погребението, съпругът й Руди Гонзалес посещава гроба й на гробището в Ла Ентрада, когато чува чукане и приглушени викове от вътрешността на гробницата. Мъжът веднага вика помощ. За жалост момичето издъхва преди да успеят да го извадят.
И докато някои възкръсват, то според легендите други никога не умират.
Индиецът Тапасвиджи живее 186 години (1770 - 1956), според официалните му документи. След 50 години се отдава на аскетизъм в Хималаите. Занимава се с йога, достига съвършенство в управлението на процесите произходящи в човешкия организъм (състояние самадхи). Тапасвижди споменава за среща с друг старец отшелник, говорещ единствено на санскрит (говорен само в Древна Индия). По думите на стареца, той е на 5 хиляди години. Придобива такова дълголетие благодарение на "еликсир на безсмъртието". Старецът предава известно количество на Тапасвиджи. След смъртта на Тапасвиджи е предприет щателен обиск в дома му, но въпросният елексир не е намерен.


Много прочута е и легендата за знаменития авантюрист граф Сен Жермен. Има сведения, че в продължение на няколко столетия той запазва младежкия си вид. Сен Жермен разказва за своите беседи с Платон, Сенека и Исус Христос. Споменавани от него детайли карат слушателите му да вярват в неговото безсмъртие. Ако се вярва на свидетелите от негово време, Сен Жармен е живял най-малко 200 г., без външният му вид да се промени. Целият му живот е изпълнен с интриги и слухове за магически сили. Смята се, че има повече от 80 псевдонима. Френският писател Волтер го нарича "мъжа, който знае всичко и никога не умира!".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама