Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9122032 www.bgdnes.bg

България гради нов национален отбор

България затваря поредна тъжна глава във футболната си история след провала за класиране на Евро 2020 и ще се опита да отвори изцяло нова страница в битките за световното в Катар 2022.
Президентите на клубове и ръководството на федерацията са готови да приложат общ план за спасението на националния отбор, който се превърна в боксовата круша на Европа, научи "България Днес".

Който и да бъде селекционер на държавния тим в битките за мондиала, ще трябва да се ангажира с подмладяване на състава и изграждането на манталитет за победи. Това е важна част от стратегията и означава, че част от сегашните играчи едва ли ще запазят мястото си в тима. Галин Иванов (32), Спас Делев (31), Васил Божиков (32), Исмаил Иса (31), Димитър Илиев (32) най-вероятно ще отстъпят местата си на по-млади момчета.

Реклама

Очакванията са клубовете в Първа лига да променят поне частично политиката си и вместо да купуват чужденци, да започнат да налагат български футболисти в съставите си. Нещо, за което от години настоява президентът на "Славия" Венци Стефанов.

Селекционерът се опита за защити своите избраници и след поредното поражение, този път от Уелс с 0:1, на обидно празния стадион "Васил Левски".

"Имаше желание у играчите, но Уелс е един добър отбор - започна анализа си Дерменджиев. - Важното бе да видим всичките момчета и да се прецени кой ще върши работа. Личат си тези футболисти, които имат желание и качества. Ние не трябва да имаме сериозни обвинения към играчите. Колко треньори минаха през националния отбор? Матеус, Пенев, Стоичков, Хубчев и други, нивото е пак същото, това е. За нас беше решаваща срещата с Унгария. След поражението преживяхме психологически срив, но се опитахме да се вдигнем за следващите мачове."

Дали Дерменджиев ще запази поста си, все още не е напълно ясно, но вероятността да бъде назначен нов селекционер за световните квалификации е голяма. Който и да води България в тези срещи, в отбора със сигурност ще има големи промени.

Реклама
Реклама