Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9125087 www.bgdnes.bg

Скандалите на Кобрата

Тенът му е по-добър от моя! Тези думи на Кубрат Пулев по адрес на световния шампион Антъни Джошуа предизвикаха поредния скандал с българския боксьор. Чувствителните по темата британци веднага обвиниха Кобрата в расова дискриманация срещу тъмнокожия боксьор. Медиите на Острова подеха кампания срещу българина, въпреки че голяма част от феновете определиха изявлението на Пулев като “невинна шега” и призоваха “Скай Спортс” да не внася излишно напрежение като интерпретира грешно думите му. Все пак Кубрат трябваше отново да влиза в обяснителен режим и да се оправдава за обвиненията в расизъм. “Никога и по никакъв повод не бих си позволил проява на неуважение към човешко същество на расова, етническа или религиозна основа - казва най-добрият ни боксьор в официално изявление. - Всеки от нас се ражда на тази земя с равни права, като абсолютно никакво значение няма цвета на кожата. Не мога да повярвам, как думите ми по адрес на Антъни Джошуа са извадени от контекста. Нито за миг не ми е минало през ума да дискредитирам спортист, заради цвета на кожата му! Аз имам сред приятелите си хора – представители на различни раси и етноси. Всички те са страхотни и достойни личности и мои много добри приятели от дълги години, които уважавам и обичам. Затова, ако някой се е почувствал засегнат от думите ми, нека се опита да разбере, какво точно исках да кажа и в какъв смисъл и, ако не може да ме разбере, да приеме искрените ми извинения.” 


Острият език и спонтанните действия на Пулев често му създават сериозни неприятности. Безспорно скандал №1 остава прословутата целувка с американката Джени Суши. След победата си над Богдан Дину, в изблик на емоция българинът награби едрогърдата репортерка по време на интервю. Тя се възползва максимално от ситуацията, обвини Кобрата в сексуален тормоз, доби световна слава и създаде сериозни проблеми на претенда за световната титла. Лицензът на българина бе временно отнет и той бе принуден да мине обучителен курс срещу сексуален тормоз. “Много съжалявам за тази целувка - каза Пулев пред съда в Калифорния, който в крайна сметка върна правата му. - Искам да кажа още на г-ца Ревало, че моля за прошка, защото беше моя грешка. Минах през много уроци и имах много време да осмисля грешката си. Знаех, че е грешка, още докато го правя, но сега съм сигурен, че е грешка и няма да се повтори никога повече. Научих, че трябва да имам повече респект към жените, това е моето заключение.”

Разправията за Белмекен

Кубрат Пулев влезе в сериозна разправия с ръководството на Националната спортна база в Белмекен. Боксьорът се оплака от условията във високопланинския център, където традиционно се подготвя за битките си. Според Пулев базата е “престъпно занемарена”, 150 човека използват три перални, стаите, леглата и баните са “трагедия”. 

В отговор от НСБ определиха твърденията като неприемливи и противоречащи на истината. Освен това се оказа, че Пулев дължал 3700 лева на държавното дружество за използване на зала "Арена Армеец”. В крайна сметка скандалът утихна, а Пулев отново се готви в Белмекен за битката си с Антъни Джошуа. Наскоро той заяви, че не съжалява за думите си и вече забелязва сериозни подобрения в базата.

Реклама

Заканите към Кличко

Кобрата изсипа куп закани към украинеца Владимир Кличко преди мача за световната титла между двамата, за които по-късно вероятно е съжалявал. Българинът обвиняваше шампиона, че се крие от него, че се страхува и т.н. Той призова Кличко да се подложи на допинг тест и го обвини в нечестна игра. “Самият факт, че отказва да играе по правилата, означава, че крие нещо - каза Кобрата. - Явно го е страх. Той така си е избрал, но това го превръща в един фалшив шампион.” 

Освен това Пулев имаше и претенции към ръкавиците на украинеца, които според него му давали предимство. След купищата закани и обвинения, Пулев с лекота бе нокаутиран от Кличко. “Той се държеше така безобразно преди боя, че на мен ми се искаше бързо и ясно да му покажа колко е напразна надеждата му за победа”, коментира украинецът.

Проблеми с властите в САЩ

Пулев имаше проблеми и с граничните власти в САЩ. Той не бе допуснат на американска територия заради неуредици с визата му. "Извecтният бългaрcки бoкcьoр Кубрaт Пулeв e приcтигнaл нa мeждунaрoднoтo лeтищe "O Хeър" в cъбoтa, 22 фeвруaри - обясниха властите. - Гocпoдин Пулeв e прeдocтaвил нeгoвa туриcтичecкa визa и e инфoрмирaл cлужитeлитe, чe пoлучaвa прихoди oт прoмoтирaнe и бoкcoви мaчoвe в CAЩ. Нa гocпoдин Пулeв му e oткaзaн дocтъп зaрaди нeтoчнa визa и тoй нaпуcнa CAЩ нa 22 фeвруaри в 9:30 ч. мeчeртa.” 

Пулeв e трябвaлo дa прeдcтaви бизнec визa, кoятo ce дaвa зa изключитeлни пocтижeния в нaукaтa или cпoртa. Причинaтa e, чe бългaрcкият бoкcьoр e приcтигнaл в CAЩ, зa дa прoмoтирa cрeщaтa cи c Aнтъни Джoшуa.

Раздялата с Андреа

Шумна раздяла с фолкпевицата Андреа преживя Кубрат Пулев по-рано тази година. Двамата имаха дългогодишна връзка, но нейният край не бе от най-миролюбивите. Андреа обвини Кобрата в системни изневери и лъжи. 

Двамата бяха заедно цели 13 години. “За съжаление, аз се подведох, че познавам добре половинката си, но се оказа, че само аз в малка България, не съм знаела, че „бъдещият ми съпруг” си има сериозни гаджета - каза тогава певицата. - Невероятно е как човекът, до когото си бил 13 години, подкрепял си го в неговото начало, докато ти самият си бил на върха, стига до своя пиков момент в кариерата си и злепоставя името ми пред близки, познати и непознати хора! Да оправдаваш себе си с лъжи от рода на "Тя е болна", "Тя ще се самоубие", "Тя е съсипана", "Тя е луда", Тя е на тежки лекарства”....., а всъщност да молиш жената до себе си ,"Моля те, роди ми дете", "Бъди моя съпруга, стига с тази кариера"…”



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама