Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9130242 www.bgdnes.bg

Гришо и Нишикори подгряват с тренировка

Класният японец чака българина във II кръг

Григор Димитров и най-добрият японски тенисист Кей Нишикори вероятно ще се срещнат във II кръг на тенис турнира в Антверп (Бел), но това не им попречи да подгреят сблъсъка с тренировъчен спаринг. Двамата бяха забелязани да разменят мощни удари на корта ден преди официалния старт на надпреварата.
Хасковлията е поставен под номер 4 в основната схема, а това му дава предимство да почива в първия кръг. Той ще има възможност внимателно да проучи играта на японеца, който стартира срещу специалиста на клей кортове Пабло Андухар (Исп). Испанският ветеран няма много успехи на твърди настилки и ще бъде аутсайдер срещу Нишикори.
Григор Димитров за пръв път участва на турнира в Антверп. Надпреварата беше създадена през 2016-а, а оттогава с титлата си тръгнаха четирима различни тенисисти – Ришар Гаске, Жо-Вилфред Цонга, Кайл Едмунд и Анди Мъри.
Останалите поставени в схемата са Давид Гофен (Бел), Пабло-Кареньо Буста (Исп) и Карен Качанов (Рус). Гришо може да срещне белгиеца на полуфинала. Очаква се българинът да стартира в сряда или четвъртък, а за титлата ще му трябват четири победи.
В своята кариера Димтров има три титли на настилка индоор хард. Една от тях е на турнира София оупън през 2017-а, когато спечели и финалния Мастерс в Лондон.
Специалистите посочиха хасковлията като един от фаворитите за спечелване на трофея. Домакинско предимство ще има Гофен. Качанов набра скорост на подобна настилка, защото вече направи три мача на турнира в Санкт Петербург през последните дни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама