Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9130266 www.bgdnes.bg

Вратарят-нападател Станислав Антонов: Играл съм 5 пъти срещу "Левски"

Станислав Антонов е най-опитният футболист на аматьорския "Партизан" (Червен бряг). 34-годишният вратар често играе в мачовете от Трета лига и като нападател. Антонов бе част от елитния "Дунав" (Русе) и дори игра с този тим в Лига Европа през 2017 година. Ето какво сподели звездата на тима от Червен бряг пред "България Днес".

- Станиславе, има ли еуфория във вашия отбор преди сблъсъка?
- Настроението е приповдигнато. Все пак играем срещу "Левски" от София, а не от град Левски. Всички момчета искат да са на линия за този мач и да дадат всичко от себе си. Вярвам, че ще се получи един истински празник за целия град и за всички фенове, които ще дойдат на гледат мача на живо.

Реклама

- Ще се справи ли градът с такова престижно домакинство?
- До последно се правят ремонтни дейности на стадиона. Надявам се, че ще можем да приемем цялата агитка на "Левски", която ще ни гостува. Стадионът ще е пълен. Не мисля, че ще има проблеми на трибуните, защото хората, които посещават нашите мачове, не са конфликтни личности. Дано не стане проблем в агитката на гостите.

- Колко пъти си играл срещу "Левски"?
- Имам 5 мача срещу "сините". Статистиката ми като цяло не е добра. Паднахме 0:2 за купата в Русе. Имам два равни мача, единият на "Герена" 1:1, другият в Разград - 2:2. Загубите са 0:1 в Русе и 0:2 в София. Ангел Русев от нашия отбор също е играл срещу "сините" с екипа на "Литекс" и дори им е вкарвал гол, но това е било преди десетина години.

- Какво съветваш съотборниците ти?
- Най-важното е момчетата да не се пренавият. Излизаме на терена 11 срещу 11. Това си говорим в съблекалнята последните дни. Реално няма какво да загубим от този мач. Можем само да извлечем позитивите и нашите футболисти да изпитат удоволствието от играта. Още повече че мачът ще се предава по телевизията. Искаме да покажем, че неслучайно сме стигнали до тази фаза на турнира.

- Имахте проблеми с неизплатени премии. Можеше ли мачът да пропадне?
- Всичко е окей вече. Финансовите проблеми не са и моя отговорност да ги коментирам. Има напредък в изчистването на парите. Честно казано, не е имало дилема сред играчите дали мачът с "Левски" да се играе. Все пак повечето момчета не са излизали срещу такъв клуб и искат да се покажат.

- "Левски" сега също са в тежко финансово положение. Това дава ли ви по-голям шанс?
- Ние знаем възможностите си, но сме в Трета лига, а разликата с Първа лига е огромна. Физически и технически със сигурност са по-добре подготвени от нас. Това е "Левски", няма как да са слаб отбор. Ние имаме надежда да се поздравим с добър резултат.

- Как се озова в "Партизан"?
- Малко инцидентно. Имах и доста други оферти от професионални клубове. С треньора на "Партизан" Любомир Иванов сме приятели от поне 20 години. Играли сме заедно в "Спартак" и в "Дунав". Той ми отправи оферта. Аз си бях решил да се прибирам в родния Плевен при семейството ми и този вариант ми беше доста удобен. Тренираме три пъти в седмицата. Успявам да съчетавам нещата. Обстановката е на топ ниво като за Трета лига.

Реклама

- Ще има ли голям банкет, ако успеете да отстраните "сините"?
- Още не сме говорили по този въпрос. Първо да мине важният мач срещу "Спартак" (Пл) в първенството у дома (б.а. - срещата се игра снощи). Ще се хвърлим в това регионално дерби. Едва от понеделник започваме да мислим изцяло за "Левски".

- Ти игра с "Дунав" в евротурнирите, това ли е върхът в кариерата ти?
- Да. Само хубави моменти имам там, не мога да кажа лоша дума за този отбор. Надявам се по-скоро да се върнат в елита, защото не им е мястото в Трета лига, заслужават доста повече.

Реклама
Реклама
Реклама