Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9133020 www.bgdnes.bg

Радостно бъдеще за Ковид-19

Освен трите Д-та трябва и по-строг К - контрол 

Още през юли можеше да унищожим вируса, смята Светлана Тилкова - Алена 

"Бъдещето на Ковид-19 е радостно за вируса и мрачно за хората. И проблемът не е във вируса, той още в края на юли можеше да е история при правилни решения на Световната здравна организация (СЗО), на правителствата и поведението на хората, което при мнозина беше на нивото на стадно животинско, а за съжаление продължава да е същото въпреки унищожителната втора вълна на заразата.
Това заяви пред "България Днес" топастроложката Алена.
"По-цял свят, не само в България, но у нас внушението, че няма вирус, че той е само по жълтите павета, че всичко е политическа игра дойде от най-високо място и непоправимо раздели обществото. Сега този който блестеше с интелектуалните си прозрения на връх Столетов на 3 март, се е скатал, вирусът му показа, че саркастичното празнодумие не го мори", каза още Светлана Тилкова.
По нейни думи вирусите не са заложени в звездната карта на планетата Земя като глобално явление, нито в рождената звездна карта на човешкото същество, тъй че от тази гледна точка астрологичното изчисление е невъзможно. Възможно е обаче, когато знаем първите дати на появата му, да предвидим астро-нумерологично неговото разпространение, затихване или дълъг живот.
"Е, шансовете за бързо приключване на разпространението на заразата човечеството и България ги пропиляха. В първите мои прогнози още през февруари написах, че астрологичните аспекти, свързани с началото на пандемията, изискват да сме отговорни, да се съобразяваме с изискванията за предпазване от заразата и до края на юли вирусът ще си е прибрал короната. Вместо разум видяхме инатливо противопоставяне. Предупредих, само на основата на астрологични изчисления, че все пак имаме шанс с разумно поведение вирусът да си отиде в края на август. Ако пропуснем и този срок и ковидът се слее със сезонния грип, духът на злото ще бъде изпуснат от контрол и никакви астрологични прогнози няма да бъдат възможни", обясни Алена.
Тя добави, че човешкото безхаберие спрямо заразата е смайващо. "Мнозина явно си правят тънката сметка - даваш пет на сто жертва на хищниците, разбирай вируса, е точно аз ли ще бъда сред тези 5 процента. И така процентите вече са 14. За последните осем месеца на всеки 29 души от заразените един умира, засега. И това не ни плаши. Сериозно и с право сме притеснени обаче, че в България от рак за година на всеки 13 души от разболелите се един умира. Тази граница ли чакаме, а тя с всеки изминал ден се приближава, за да бъде всеки от нас лично отговорен да пази себе си и околните.
Заговори се за здравна криза в България, която няма точно определение, а я определям като насаждане на страх сред народа във все по-агресивната предизборна кампания за изборите догодина, която да втълпи в главите на електората подсъзнателния порив да търси спасител. От всичките разговори, които съм провела, кризата е възможна не заради липса на пари, медикаменти, дори не заради легла, а заради заболели лекари и медицински персонал, които отдавна са на прага на силите си. Все повече се разболяват, починалите растат", допълни Тилкова.
Не е тайна, че по цял свят числото на заразените скача до небесата.
"И ще ги надскочи, в България също. За да не повтарям старите си тълкувания, отговорът ми ще е основан на последните дни, в които броят на заразените у нас почти достигна 1000. Звездните карти на последните три дни разкриват най-важното. Скокът на заразените е заради абсолютно лично безхаберие - точно на мен ли ще се случи. На второ място е премълчаването заради страх от ново затваряне на работните им места, от намалени приходи, от липса на достатъчно средства на препитание. На трето място, този аспект е постоянен от март месец, зараза, предавана съзнателно по роднински в семейства, където живеят две или три поколения заедно. Меркантилността на хората не намалява в такива времена, за някои вирусът е удобно средство към материалните придобивки", заяви топастроложката.
Според нея неверието, наслагваните конспиративни теории не ни помагат, но вредят незримо така, че ако го допуснем, човечеството, въпреки че ще оцелее, ще започне рязко да се топи. Доверявайки се на това, което ни харесва или ни успокоява и допуска нашето безхаберие, сами ще се окажем в капана на нашата невъзможност да се справим с новата вълна на вируса. Мечтата да свикнем с него съгласно лекарските съвети и тези на СЗО, да го приемем като поредната вирусна инфекция може да се окаже в необозримото бъдеще, ако не спазим три задължителни правила - трите "Д" - дисциплина, дистанция и дезинфекция.
"Не се справяме и до днес и с едно "К". Контрол, както го имаше, така от юни се сниши, та изчезна. Живеем в демокрация, какъв контрол, и с мерак площадът протестира, че се нарушавали човешките права! Уви и у нас, и по света вирусът вече върви към Ковид бъднини.
Световната здравна организация от самото начало през март, когато стана ясно че има нов непознат вирус, допусна една голяма грешка, която все още е обратима, но е свързана с много "ако". Грешката е, че не бяха наложени общи правила за всички държави по света за справяне с епидемията, прераснала в пандемия, а всяка поотделно започна да прилага своите си обичайни правила за превенция. Втората вълна е факт и едва сега Европа заговори за общи правила. Но без лична отговорност и те ще бъдат пробити напук. Все пак нека не забравяме, че от Ковид-19 се оздравява и оцелява. Все още неизвестното е какви са дългосрочните последици за организма. Ще ви кажа според мен най-опасната, включително астрологично заложена. Оцелял, но оглупял в недълъг период от време", завърши Алена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама