Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9134407 www.bgdnes.bg

Спечелих жена си на карти!

Сватба на годината!

Отидох за домашно вино, върнах се със съпруга



Младоженец спечели булката си на карти. 29-годишният Николай Шаханов умело изигра козовете си и вместо сам в квартирата се прибра с бъдещата си съпруга.
Къде на шега, къде наистина историята остава завинаги в любовното досие на Ники от Казанлък и неговата любима Валентина от Велико Търново, която също като него е на 29 години. На заветната дата 10.10.2020 г. двамата сключиха брак на любимото им място - Римския стадион в Пловдив.


"Беше 2015 г., когато се запознахме на един купон в София. Тогава седнахме да играем един срещу друг и аз й казах, че ще я спечеля на карти. Че ще бъде с мен, ако загуби. Така се случи. Валентина се оказа от губещата страна, макар да нямам ясен спомен на какво точно играхме. Нямаше изобщо да отида на събирането, ако домакинът не ме беше обезоръжил с хубавото домашно вино, което предложи. Отидох за пивкото вино, а се върнах със съпруга. Но пък най-милата и хубава", разказва с усмивка пред "България Днес" Николай.
От своя страна неговата половинка като истинска жена отлично помни картата, която "издънила" работата. Партньорът й в играта Иван трябвало да играе двойка пика, но вместо това хвърлил на масата двойка спатия. Така Валентина загубила играта, но спечелила любовта.
От тогава до днес двамата живеят в столицата. Николай работи във фирма за био десерти, докато Валентина години наред се труди в голяма ветеринарна клиника. По-късно напуска и се мести в IT сферата.

Реклама


"Дълго време живяхме заедно и накрая дойде времето да предложа брак на моята любима. Тази година, както си бяхме вкъщи навръх шести септември около 22 ч., аз простирах прането и изведнъж я попитах дали иска да се оженим на 10.10.2020 г. Не заради суеверие или някаква късметлийска символика в датата, а просто ми хареса", продължава с разказа си пред "България Днес" Шаханов.
В същия момент Валя го допълва: "Представяте ли си каква романтика - предлага ми брак, докато простира мокрите си боксерки! Явно е преценил, че така ще бъде по-романтично и издържано, отколкото докато готви", смее се Валя, намеквайки дебело кой кого е настъпил по време на церемонията на Римския стадион и на кого се пада домакинската работа вкъщи.
И двамата са категорични, че две седмици след необичайното предложение за брак, проправящо нови пътеки и хоризонти в мъжката романтичност, бъдещата булка е в шок и дори не може да повярва истина ли е, или Николай се шегува. В крайна сметка Валя казва заветното "да" и семейство Шаханови се оказват една от 25-те двойки, които сключиха граждански брак на специалната дата 10.10.2020 г. под тепетата.


Валя споделя, че началото на любовта й с Ники е повече от необичайно, точно както и решението да подпишат под тепетата, въпреки че и двамата имат родни градове, а живеят в столицата.
Противно на традицията, младоженката не бе облечена с бяла рокля, а с червена, от дантела и с гол гръб, на който се виждаше голяма татуировка. Както Валя, така и Ники не сложиха скъпарски официални обувки, а залагат на удобни гуменки.
Младото семейство Шаханови отбеляза тържествения ден в компанията на своите кумове.
"Моят беше най-добрият ми приятел, с който сме неразделни още от първи клас, а кумата пък бе най-добрата приятелка на булката. И тук не бяхме традиционни, защото за кумове често се избира семейна двойка или поне такава с дългогодишна връзка", разказва Николай.
След сватбеното тържество, полято с хубаво шампанско, щастливата двойка е в нова квартира в София. "В нея функционално е само леглото все още. Тепърва оправяме багажи и мебели, но ще се справим", разкрива пресният младоженец, който често събира очите на столичани с екстравагантната си прическа.


И двамата искат да вдигнат голяма сватба с много гости, но ситуацията с коронакризата и липсата на достатъчно финанси спират засега устрема на двойката, около която нетрадиционното, щурото и забавното оставят траен отпечатък в съвместния им живот.
"От дядо ми зная, че жена се печели с добра дума, цвете без повод, дори и на карти в някоя кръчма. По хиляди начини се печели жена и се губи по един - решиш ли, че е вече спечелена!", казва писателят Августин Господинов (Илиян Любомиров - б.а.). А "България Днес" искрено желае на усмихнатите и позитивни Валя и Ники още безброй весели и запомнящи се случки, а младото семейство да се множи!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама