Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9137945 www.bgdnes.bg

Бивши приятелки заковават двойния килър Викторио

Бивши гаджета на двойния килър Викторио Александров го заковават пред съда за упражнен психически и физически тормоз! Двете млади жени са проговорили пред Темида за сприхавия нрав на частния охранител, подсъдим за разстрела на приятелката си Дарина Министерска и едногодишната си дъщеря Никол, научи "България Днес".
Ключовите свидетелки споделят за случилото се по време на едно от последните заседания по делото, които се провеждат при закрити врата по настояване на защитата. Вместо истината за буйния характер на убиеца да остане потулена, бившите му разказват, че са били тормозени психически и физически. Думите им са важни за доказване на обвинението. Според роднини на жертвите Викторио е упражнявал тормоз и спрямо майката на детето си. След загубата на дъщеря си и внучка си почернената майка и баба Ваня Министерска се заема да се бори срещу домашното насилие.
Тя очаква справедливост за отнетите животи на най-скъпите си същества. Надява се Викторио да получи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. "Каквото и да е наказанието, все ще е малко. Но не искам смърт - това е много лесно избавление", посочва Министерска. Съкрушените родители очакват с нетърпение процесът да приключи, но вчерашното заседание се оказва поредното, а не последното. Макар по всичко да изглежда, че делото отива към пледоарии и присъда, нови искания на Викторио и адвокатите му отлагат края.
Причината е, че вещите лица още не са готови с допълнението към психиатричната експертиза. Те трябва да отговорят на допълнителни въпроси, зададени от адвокатите на килъра. Поставянето на задачи преди финала близките на жертвите определят като опит за протакане на процеса.


От друга страна, според тях защитата се пробва да изкара, че Викторио е действал в състояние на афект, което може да му намали присъдата. На разпоредителното заседание пред магистратите килърът загатва за подозирана изневяра, тъй като иска комуникацията на приятелката си в социалните мрежи. Дали данните от телефона ще бъдат приложени по делото, съдия Иван Коев ще решава накрая.
Освен това защитата настоява да се изследва дейността на мозъчната кора на Викторио заради твърдения, че той отнесъл бой година преди убийствата. Доколко това може да му съкрати престоя в килията, ще стане ясно със съдебния акт.
Ваня и Георги Министерски очакват още от номерата на някогашния си зет. Те сигнализират органите на реда за заплахи от негова страна. Килърът се обаждал по телефона от ареста да ги заплашва. В залата съска няколко пъти на почернения баща Георги "Идвам". Въпреки приложените записи и наличните свидетели на случилото се от прокуратурата отказват да разследват Викторио за заплаха за убийство. Той се заканвал на племенницата на Министерски, че "и тя ще се озове в гробищата при Дарина и Никол". Оправданието на следователите е, че това не е подсъдно, защото няма думите "ще те убия".
След трагедията с Дарина и Никол на 29 октомври 2018 г. семейство Министерски с изненада установяват, че са изгубили жилище. Те прехвърлили имота си на Дарина, но след смъртта й и разстрела на Никол в техен наследник се превърнал собственият им душманин - Викторио Александров. За абсурдната ситуация е образувано гражданско дело в Софийския районен съд, което е спряно. Съдия Константин Кунчев ще чака края на наказателното дело, за да реши дали ще лиши стрелецът от наследство заради недобросъвестност. Към момента имотът е под възбрана, за да не реши подсъдимият да се разпорежда с него от ареста, потвърдиха за вестника от Софийския районен съд.

Реклама


Срещу Викторио в съда е заведено дело и от един от мобилните оператори за непогасен дълг за телефонен апарат и неустойки по договор. Но това ще е най-малкият му проблем, защото ако бъде признат за виновен, го грозят решетки до гроб.
Съдбата на 27-годишния служител в частна охранителна фирма се преобръща преди две години. При скандал в жилището й в столичния жк "Надежда" Викторио застрелва Дарина. Взима бебето и хваща такси, с което обикаля около София. На таксиджията разказва, че ще остави детето при приятели и ще се самоубие. След това фраска шофьора с пищова си и му взима телефоните. Фаталната развръзка става в изоставена постройка край Богров. Килърът е изненадан от ченгета, които не преценяват опасността и го събуждат. Тогава той пуска куршум в главата на момиченцето и опитва да се застреля, но се отървава само с драскотина, става ясно от обвинителния акт. За фаталната грешка на МВР няма проверявани служители.


Помен за 2 тъжни години

След броени дни се навършват 2 години от смъртта на Дарина и малкото момиченце Никол. Близките им ще се съберат по този тъжен повод. "На 29 октомври се навършват 2 години, откакто живеем в ада тук, на земята, 2 години, откакто ги няма децата ни!, казва почернената майка и баба. За всички приятели тя уточнява, че панихидата ще се отслужи от отец Методи Корчев в събота, 24 октомври, от 10.30 часа в гробищен парк "Бакърена фабрика".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама