Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9140954 www.bgdnes.bg

Белчев сменя състава за "Клуж"

Сериозни промени в състава готви треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев за домакинството на румънския "Клуж" в групите на Лига Европа.

Очаква се поне четирима титуляри от равенството 1:1 с "Берое" да останат на резервната скамейка за днешния мач на стадион "Васил Левски". Начело на списъка са новите попълнения от английския "Уотфорд" Адалберто Пеняранда и Джером Синклер, който е най-младият играч в историята на "Ливърпул". Двамата дебютираха срещу "Берое", но разочароваха с изявите си и бяха сменени през второто полувреме.

Реклама

Извън титулярите ще остане и италианецът Стефано Белтраме, а Енрике Рафаел също се очаква да е резерва. На тяхно място почти сигурно ще стартират Георги Йомов, Юнус Санкаре, Жул Кейта и Тиаго. В центъра на защитата отново ще действат Петър Занев и Валентин Антов, а от пейката ще гледа дошлият това лято нидерландец Юрген Матей.

Билетите за днешния мач почти свършиха. На стадион "Васил Левски" ще има около 12 000 фенове, а максималният допустим брой е малко под 13 000. Пропуски все още има най-вече за сектор "Б", където традиционно се настаняват запалянковци на "Левски" и местата не са предпочитани от "червените". Ограничителните мерки на УЕФА заради COVID са изключително строги и нарушението им може да създаде сериозни проблеми на ЦСКА-София. В най-лошия случай може да се стигне дори до служебна загуба. Всички фенове трябва да са с маски и задължително да спазват дистанция.

Стамен Белчев призова играчите си да играят със самочувствие и максимално да игнорират напрежението. Той призна, че често се съветва с бившия треньор на "Левски" Станимир Стоилов, с когото са близки приятели.

"Искаме, ако можем, да вкараме два гола в първите две минути, но невинаги се получава - заяви Белчев. - Няма да приемем играта в собствената половина. Ще се опитаме да пресираме високо, ако можем. ЦСКА ще се опита да играе своята игра. Това ще рече с трайно владеене на топката. "Клуж" е изключително агресивен отбор. Ще се опитаме те да се съобразяват с нас. С нетърпение очакваме мачовете, но в никакъв случай не трябва да има напрежение. Трябва да играем със самочувствие, да покажем постоянство и игра като в мачовете с БАТЕ и "Базел". Със Станимир Стоилов се виждаме и чуваме често. Говорим общи работи, но винаги присъства и темата футбол. Не само преди мачовете от Европа."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама