Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/9141558 www.bgdnes.bg

Чалгата превзе и сериалите (ВИДЕО)

Малка е сцената за големия талант на фолкизпълнителите. Част от родните артисти от кръшния жанр не се ограничават само с микрофона, но и търсят реализация в телевизията.
През последните седмици Криско е част от състава на сериала "Ол инклузив". И макар да е рапър, мнозина го определят повече към попфолка, най-вече заради дуетите си със Слави Трифонов и Галена. Други родни фолкизпълнители също дебютираха напоследък на малкия екран.
Не с една, а с цели две роли в родни сериали може да се похвали Преслава.
Първо тя се появи за кратко в "Столичани в повече", където изигра себе си - известната певица, която е поканена да пее на предизборната кампания на кмета Чаканов (б.а. - героя на Любо Нейков).


"За първи път снимам кино и се надявам да се представя добре. Мисля, че имам някакви заложби покрай моята професия - ние също снимаме клипове и трябва да сме много артистични и може би вече седма-осма година би трябвало да влизам в роля и да успея и тук", заяви тогава Преслава.
И явно се е справила добре, защото получи втора покана - за сериала "Връзки" с Михаил Билалов и Лилия Маравиля.
Изпълнителката влезе в ролята на отракана съседка, чието основно забавление е да вбесява Маравиля и да изкушава Билалов. Той от своя страна прави всичко възможно, за да скрие от всички аферата си със сексоложката Ясмина, която го играе фаталната жена в живота му. Оплетена история, но и този път отзивите за играта на Преслава бяха положителни.
В "Столичани в повече" роля имаше и Андреа. Бившата на Кубрат Пулев се превъплъти във водеща на четворна сватбена церемония. Чалгарката бракосъчетава част от семейство Чеканови, баба Марийка и Фридрих, а също Радко и бежанката Зухра. От другата страна са Спас Лютов и Йовка, Гришата пък взима за негова съпруга Гретхен. Андреа не се появи тогава за първи път на сцената като актриса.

Реклама

Експоловинката на Кобрата участва и в "Мисия Лондон", където играе ролята на руски наемен убиец, макар и за няколко секунди.


Милко Калайджиев изненадващо се появи в епизод на "Етажна собственост". Мустакатият певец се набърка в заплетените случки на съседите в панелния блок. "Снимах само два дубъла. Аз съм актьор по призвание", обясни преди години изпълнителят.


Камелия също се пробва в актьорската игра и също изигра себе си. В сериала "Скъпи наследници" тя изненада местните хора в селото по време на благотворителен мач. Най-зрелищна определено беше появата й - на каруца, теглена от кон.


"Участието ми в "Скъпи наследници" беше много емоционално изживяване. Беше много хубаво и да се докосна до актьорите, до естествения декор на сериала, който е толкова натурален. Но е и нещо, което съм изживяла преди много години. Припомних си времената, когато пях на една сватба, която се оказа, че е на стадион, а аз съм звездата на тържеството. Оказа се, че ще пея на едно ремарке, поставено в средата на стадиона, а на него постлан килим... По едно време започнаха да ме разхождат като мечка на синджир да ме видят роднините. Даваха ми пари - кой 2, кой 5 лева", припомни си Камелия.
В "Скъпи наследници" се появи и колежката й Анелия, като и за нея това беше дебют. Тя изигра внучката на баба Сашка - Елена, която внесе смут сред жителите на Бели Вит с неочакваната си визита. Изпълнителката сподели още, че не е имала никакви претенции откъм реплики и дадената й роля, както и, че иска да се снима в още продукции.


Емануела също може да се похвали с интересна роля - тя участва в комедийния сериал "Къде е батко?", който се правеше от Слави Трифонов и екипа му. Продукцията беше своеобразно продължение на скечовете на Краси Радков.


Една от главните роли беше поверена именно на Емануела. Изпълнителката е момиче, работещо в хотел, което мечтае да стане фолкпевица. Викат й Бубето. В сериала участваха още Нона Йотова, Николай Урумов и Виктор Калев.

Реклама
Реклама
Реклама