Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9143039 www.bgdnes.bg

Мис София пребори COVID-19

Имах главоболие и температура

През карантината учих за държавен изпит и го взех успешно, казва моделката



Мис София пребори коронавируса!
Най-красивата столичанка Кристина Пламенова се възстанови от COVID-19 след 14-дневна карантина и домашно лечение с антибиотик. Всичко започнало в края на август, когато моделката усетила общо неразположение.
Право".
Медицинските лица дошли в жилището на Пламенова в столицата. "Не съм ходила в болница и ограничих контактите до минимум още при първите симптоми с най-близките ми, приятели и лекари, за да може контактните лица да бъдат възможно най-малко. Единствено с моя приятелка бяхме заедно, но тя не прояви никакви симптоми и до ден днешен няма никакви проблеми", разказва още носителката на титлата "Мис София 2019".
По време на задължителната 14-дневна карантина вкъщи Кристина използвала времето по възможно най-добрия начин. Студентката се подготвила за първия от общо трите държавни изпита, които предстоят, преди да се дипломира като юрист от Университета за национално и световно стопанство.
"Вече си взех изпита по Гражданско-правни науки, а след броени дни ме очаква и вторият - по Наказателно-правни науки. Ако всичко е наред, през ноември трябва да се справя и с последния държавен изпит по Публично-правни науки. Следва шест месеца практика в едно от съдилищата и накрая дългоочакваната диплома", описва етапността родената в Бяла Слатина Кристина.
На 14-ия ден в дома на миската пристигнали експерти от Регионалната здравна инспекция, които направили повторен тест. Той се оказал отрицателен. И безплатен.
"Няколко дни по-късно си направих и трети тест, защото имах планирана почивка в Гърция, а на границата задължават да бъдат показани такива. И той беше отрицателен. Преболедувах леко COVID-19 и нямам никакви проблеми сега", категорична е Пламенова.
Малко преди да разбере диагнозата, моделката планирала да се прибере при родителите си в Бяла Слатина. Навреме обаче съобразила опасността болежките й да се окажат не обикновена настинка, а коронавирус и успяла да предпази близките си.
По време на домашната изолация медиците препоръчали на Мис София да пие антибиотик, който да не позволи влошаване на здравословното й състояние и то да прерасне в пневмония или друго по-тежко усложнение. Лекарството дори било само препоръчително, но не и задължително.
"Бях притеснена, защото заболяването е непознато за медиците и недостатъчно изследвано", допълва още Кристина.

Фолкпевци и футболисти

също се изчистиха

Преди Мис София да се изчисти от коронавируса, други родни знаменитости също се пребориха успешно със заразата. Една от победителките в сражението с коварния вирус се оказа фолкпевицата Галена.
В средата на юли стана ясно, че е минала 14-дневната карантина на нея и сина й Александър, а двамата са с отрицателни тестове за коронавирус. Новината бе съобщена официално от болница "Софиямед", където изпълнителката на "100 живота" и наследникът й бяха тествани.
"Няма да скрия, че изпитвах известен страх отново да започна да се срещам с хора, но си давах сметка, че животът трябва да продължи под някаква форма и че не може да живеем в страх", обяви тогава Галена.
Два месеца по-късно по пътя на колежката си мина и Тони Стораро. На 4 септември стана ясно, че певецът е диагностициран с коронавирус, а на 13-и сподели, че вече се чувства доста по-добре и посъветва хората да не пренебрегват вируса. Фолкпевецът благодари тогава на всички лекари, близки и журналисти, които се интересували от състоянието му и със своите молитви спомогнали бащата на Фики да мине по-леко през изпитанието.


Положителен бе изходът от заболяването и за Ути Бъчваров в края на юни. Коронавирусът остана в миналото за кулинарния майстор и семейството му, а телевизионният водещ обяви пред "България Днес" тогава, че се чувства добре и няма и следа от притеснение за здравето си.
Наред с тях със заразата се справиха също Григор Димитров, футболистите на "Лудогорец" Кирил Десодов и Клаудиу Кешерю, както и Спас Делев.
Пожелаваме на всички болни бързо оздравяване!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама