Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9143050 www.bgdnes.bg

Ученик е фризьор №1

Токът спира на състезанието, но той побеждава 

Само за 10 минути Денис прави дамска прическа

Десетокласникът Денис Яланджиев е най-добрият млад фризьор в България.
Талантливият младеж взе първа награда на международния фестивал на прическата и красотата, който се проведе в столицата.


Денис учи в професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново, където отлично познават качествата му. Младежът прави дамска прическа на модела София Третякова само за 10 минути, въпреки че по правилник му се полага половин час. Причината - токът спира и Денис е принуден да се премести, за да довърши работата си.
"Още в 6 клас Денис си взе първата маша за коса и решава, че иска да се занимава с фризьорство. По-специално с дамски коси, защото за него са по-креативни. На състезанието избра прическа, която да подхожда на модела, и имаше половин час - 25 минути да работи по косата и 5 минути да си почисти мястото. Но изведнъж токът спря и трябваше да се премести. Загуби много време и успя само за 10 минути да направи прическата. Мислехме, че не е завършена, но журито беше очаровано от резултата и го посочи като победител", разказа пред "България Днес" преподавателката на талантливото момче Емилия Лазарова. Тя подготвя и моделката, която е от същата гимназия и учи за дизайнерка.
"Най-красивата прическа за мен е тази, която изглежда естествено. Имах много малко време заради спирането на тока, но в нито един момент не усещах притеснение. След завършването си искам да се занимавам точно с това", заяви пред вестника Денис, който има още три години в гимназията.
Десетокласникът е категоричен, че ще продължава да се явява по състезания и се надява да постигне още победи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама