Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9143849 www.bgdnes.bg

Убиец на журналистка взема заложници

Датският изобретател Медсен, който ликвидира Ким Вал, е заловен на половин километър от пандиза

Зрелищно бягство от затвора организира убиецът на шведската журналистка Ким Вал - Петер Медсен.
Както неведнъж писа "България Днес", самоукият инженер ликвидира репортерката през лятото на 2019 г. Подлъгана от него да направят репортаж, 34-годишната дама пристига в Копенхаген. Медсен я качва на подводницата си самоделка "Наутилу

с", за да й я покаже. Ким Вал никога не е видяна жива отново. Малко след разходката печалноизвестният Медсен инсценира авария с подводницата и я потапя. На полицията казва, че преди това е оставил шведската си гостенка на кея, но е задържан. Няколко дни по-късно отрязаната глава на Ким Вал е намерена на брега на морето. След известно време е открита и останалата част от тялото на журналистката. Медсен казва, че няма представа какво се е случило с нея. Тъй като всички улики сочат към него, изобретателят съчинява историята, че шведката е загинала при инцидент (не е ясно какъв), докато е била в подводницата. След това Медсен й направил морско погребение, каквото и да означава това. След като е осъден на доживотен затвор, мъжът признава за убийството.
Според датски медии при инцидента, разиграл се вчера, Медсен е успял да избяга на половин километър от пандиза. За целта от някъде той се е сдобил с хладно оръжие. При бягството Медсен вади ножа, насочва го към друг затворник и го взема за заложник. Това създава паника сред полицията и псевдоинженерът успява да се измъкне. Благодарение на бързата реакция на полицията, е заловен само след 10 минути и върнат обратно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама