Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9145454 www.bgdnes.bg

Фолкпевица обезврежда вируси (ВИДЕО)

Цветина завършва "Криминалистика", става експерт по радиационни и химически атаки

Фолкпевицата Цветина завършва "Криминалистика", което ще бъде трето висше образование за нея. За разлика от предишните си дипломи в сферата на маркетинга и икономиката този път по време на обучението си изпълнителката на "Диамант" минава специални курсове за реакции при химическа атака, радиационна отрова и вируси.

Реклама


"Бях оборудвана в специален защитен костюм тип скафандър, който предпазва от отровното въздействие. Вече знам как трябва да се реагира при подобни извънредни ситуации и съм готова за криминалист. Така че в сегашното положение на този опасен коронавирус съм напълно подготвена", разказва пред "България Днес" певицата, която е четвърти курс във Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив.


Цветина е най-вероятно единствена фолкизпълнителка у нас с три висши образования и собствен бизнес. Наред с образованието, на което разчита изключително много, брюнетката има верига парфюмерии в града под тепетата, където живее. По бизнес нишата певицата тръгнала покрай баща си, който от дълги години е в парфюмерийния бизнес и помогнал за първите й крачки в занаята. Сега Цветина вече сама поддържа своите магазини и амбицията й е веригата да стъпи и на столичния пазар.


"Сега съм на финалната права на обучението ми. Подготвям се за завършване с дипломна работа за следите в криминалистиката и скоро да получа диплома. Научих много и ценни неща, които да ме изградят като истински експерт", добавя Цветина, която нищо чудно скоро да се превърне в женския вариант на Хорейшио.


Младата певица се възхищава най-много на топкриминалиста Ботьо Ботев. И тя като него е готова да разследва и разкрива най-заплетените и сложни убийства, с което да е от полза на обществото.




Реклама
Реклама
Реклама
Реклама