Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9148372 www.bgdnes.bg

Цар Киро с промоция за палата си

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена. Преди година Кирил Рашков отново пусна на търг палата с цена 4 млн. лева, но кандидат за владетел така и не се намери.
Солидната отстъпка, направена сега от Рашков, според запознати е заради финансови проблеми на фамилията. От известно време царствените роднини са масово притискани да платят забравени данъци, кредити и дори сметки за парно. Сред тях е и внукът му Крил Рашков-младши, чиято фирма "Евро оригинал" и до ден днешен е запорирана заради 156 хил. лв. невнесени налози.


Отделно срещу част от близките на Цар Киро се водят купища дела, а адвокатските хонорари също гълтат сериозни суми. В същия момент пловдивски криминалисти разкриват, че действията на ромската фамилия се следят изкъсо, което сериозно ограничава възможността да се изкарат пари. Жертва на тоталния контрол от държавата стана дъщерята на ромският монарх Събка, която бе спипана, докато вкарва два килограма хероин от Турция.
Така според запознати продажбата на царствения хотел е начин да се решат фамилните проблеми. Рашкови вдигат сградата с площ 2200 кв.м през 1994-1995 година. Сараят стои празен дълго време заради трудности около узаконяването му. Проблем за въвеждането му в експлоатация е стъпила върху тротоара носеща колона. Наред с това се оказва, че Рашкови вдигнат 6 етажа и партер вместо разрешените им едва 4 етажа. След дългата борба Кирил Рашков - Цар Киро успява да легализира строежа през 2014 година и сградата получи всички необходими книжа, за да бъде въведена в експлоатация. Узаконяването съвпадна с крими проблемите на фамилията. Принудени да бягат от Катуница, Рашкови се настаниха в сградата и така плановете за хотел пропадат.
Към днешна дата Цар Киро и роднините му ползват последните три етажа. Там се намира и любимият му царски престол, на който нееднократно Рашков е позирал. Дали столът върви като бонус за новия купувач, в обявата не е уточнено.


Както си му е редът, "царският" палат е обзаведен в типичен парвенюшки стил с обичайните елементи на ромската култура. Зад невзрачната на външен вид сграда се крие истински разкош, облицован с оникс, сив и червен гранит, вижда се от снимките, публикувани от агенцията, заела се с продажбата на известния имот. Кристални полилеи, луксозни мебели по поръчка и ценни произведения на изкуството - статуетки и картини, надничат из публикуваните кадри.
Имотът се рекламира като подходящ за офис сграда, клиника, хотел, както и за жилищно ползване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама