Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9148425 www.bgdnes.bg

Другари пребиват варненски шеф на БСП

За жесток побой над лидера на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев съобщиха вчера варненски социалисти. От разпространената информация се разбра, че наказателната акция е извършена от трима души пред офиса на областната организация на партията в морския град.

"Вълчев веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден сигнал до органите на МВР. Градското ръководство на БСП – Варна, осъжда този акт на насилие и настоява срочно да бъдат издирени извършителите и подбудителите на това деяние", лаконично обявиха варненските социалисти.
Според местни медии причина за нападението е партиен спор за постове. Малко преди самия побой в червената централа се провежда събрание на областната структура на младежката организация на БСП - Варна, на която трябва да избере нов председател и ново ръководство. На него делегатите са разделени на два открито враждуващи лагера. Още от самото начало атмосферата е нажежена и започват пререкания в събранието на част от неговите членове. Взаимни нападки между членовете на организацията ескалират. Спорът е основно за легитимността на излъчения от младежката общинска организация на БСП в община Долен чифлик, която е втората по численост в областта.
Затова участниците в събранието взимат решение да извикат общинския председател на БСП в Долен чифлик, за да потвърди кой е легитимен участник в събранието от младежката организация и кой е неин председател.
Валентин Вълчев се отзовава на поканата и дава отговор на въпросите. При излизането си от помещението той е нападнат от трима бабаити пред очите на десетки скандализирани социалисти.
Според варненски информационни сайтове водач на биячите е мъж с прякор Чирпанеца. Твърди се, че той действал по нареждане на депутат от БСП, който е противник на избраната за лидер на партията Корнелия Нинова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама