Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9148568 www.bgdnes.bg

ЦСКА наказва Санкаре за изцепките

Йомов беснее срещу англичанина Синклер

Разправии избухнаха в ЦСКА след загубата от румънския "Клуж". "Червените" отстъпиха с 0:2 пред 13 000 фенове на стадион "Васил Левски" в групите на Лига Европа, а мачът бе белязан от немалко скандали. Най-големият бе сътворен от французина със сенегалски корени Юнус Санкаре, който побесня при смяната си и започна да рита бутилки и чанти на резервната скамейка.
Бившият играч на ПСЖ не поздрави треньора си Стамен Белчев и почти сигурно ще бъде наказан от ръководството. Санкаре пристигна на "Армията" със статут на звезда и прибира една от най-високите заплати в клуба, която е в порядъка на 20 000 евро. Той вероятно ще бъде глобен и ще трябва да се извини на треньора и съотборниците си.
"Това, което направи Санкаре, не е спортсменско и ръководството трябва да предприеме някакви мерки, това не е джентълменско", коментира и бившият нападател на "червените" Стойко Сакалиев.
Французинът не за първи път се забърква в скандали. Още през 2010 г. като играч на ПСЖ е вкаран в ареста, след като отказва да покаже личната си карта на полицията в нощта на Коледа. През миналата година бе изхвърлен от "Бордо" заради присаждане на изкуствена брада. Интервенцията е направена без разрешението на клуба и му носи една от най-нелепите контузии във футбола. Лицето на халфа се подува, постоянно е с температура, повръща и се оплаква от умора. Всички описват Санкаре като странен характер и по всичко личи, че на "Армията" ще имат трудности в обуздаването му.
Другият голям грешник при загубата от "Клуж" бе новото попълнение Джером Синклер. Юношата на "Ливърпул" изпусна елементарно човека си при първия гол на румънците, което вбеси съотборниците му. Още на терена англичанинът отнесе остри нецензурни реплики от Георги Йомов, който за пореден път бе сред най-добрите за ЦСКА.
Треньорът на "червените" Стамен Белчев изтъкна позитивите в играта въпреки неприятната загуба.
"По-голямата част от мача бе равностойна - каза Белчев. - Причините за поражението? Миг невнимание и загуба на концентрация при първия гол. Там, където знаехме, че противникът има силни страни, не можахме да се справим. След това загубихме организацията на игра, разкъсахме се малко и не успяхме да се върнем в мача. Отборът се представи достойно и през по-голямата част няма от какво да се срамуваме като игра. Тези мачове се явяват като бонус за нас, но ще се борим до последно за всяка точка."
В другия двубой от групата "Рома" победи с 2:1 като гост швейцарския "Йънг бойс".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама