Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9149700 www.bgdnes.bg

Динко с цяло хале танкове

Ловеца на мигранти показа онлайн колекцията си от бойни машини

Хале с танкове показа Динко Вълев, който доби популярност като Ловеца на мигранти покрай акциите си за задържане на нелегални бежанци в страната преди време.

Ексцентричният ямболски бизнесмен отдавна демонстрира публично своята страст към бойните машини. Динко е събрал колекция от танкове, които до момента не е показвал. Направи го в социалната мрежа с кратък коментар: "Какво да направя, че имам слабост към тези играчки?".
Репликата си Вълев изрича, докато разхожда виртуално последователите си в мрежата из халето с паркирани в него танкове. Бойните машини са в различно техническо състояние, показват кадрите. Някои от тях видимо изглеждат съвсем изправни, за други си личи, че се нуждаят от сериозен ремонт. В огромното хале като във военен музей са подредени около десетина машини. Точната им бройка не може да се определи от видеото, защото част от бойната техника не е цяла, а на части.


"Някои си играят с кученца, малкият ми син си играе с танкове", пояснява Динко какви са забавленията на почти едногодишния му син.
Виртуалната разходка из "музея" на Ловеца на мигранти събра хиляди гледания в мрежата и стотици коментари. Някои от последователите на собственика на най-голямата морга за стари камиони в страната коментират, че той има повече танкове от българската армия и направо е готов за министър на отбраната. Други подканят Динко да закара танковете пред парламента и да направи шоу. Има и любопитни, които искат на място да разгледат колекцията на Динко, но той не съобщава публично нейното местонахождение. Твърди се, че достъп до халето имали само най-доверените хора на Ловеца на мигранти. Освен това той избягвал активни социални контакти, защото искал да има пълна сигурност за живота и здравето по време на коронапандемията за жена си, сина си Динко и неговата кака - 2-годишната Виктория. Когато опасността от заразата отминела, любители на стара бойна техника можело и да бъдат допуснати до тайното хале с верижните машини.
Динко имаше и проблеми с военната прокуратура заради страстта си към танковете. Магистратите с пагони разследваха откъде и при какви обстоятелства Ловеца на мигранти е придобил бойните машини, които са в движение. Военните прокурори връчиха на Динко протокол, според който той има право да ползва танковете само като музейни експонати. До проблема с прокурорите се стигна, след като в мрежата се появиха видеа, на които ямболският бизнесмен дрифти с танк и разхожда приятели с машината.
Самият Динко неведнъж се е включвал с тежката си бойна техника при разчистване на затрупани от сняг пътища през зимата, за да се стигне до хора, останали без храна и вода. С танк, който Вълев си поръча от Русия, пък се заричаше да събаря къщите на роми престъпници, които обират и тормозят беззащитни възрастни хора по селата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама