Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9166201 www.bgdnes.bg

Бербатов бистри заверата за БФС

Най-вероятно ще се кандидатира за вице

Футболистът засечен на кафе с Петър Величков, сочен за един от кандидатите за шеф на футболния съюз

Димитър Бербатов явно сериозно се е амбицирал да ни оправи футбола, както сам той каза преди десетина години, и работи по въпроса. Някогашният голмайстор на "Манчестър Юнайтед" влиза в битката за БФС в ролята на вице на кандидата за президент на централата Петър Величков.
Досега за това само се говореше, но бдителното око на "България Днес" показва пръв доказателства. Величков и Бербатов бяха засечени да бистрят бъдещите си ходове, при това не толкова тайно, а на кафенце в столично заведение.

Реклама


Самият Величков и в момента е член на Изпълкома на БФС. След две отлагания заради карантината, свързана с пандемията от Ковид-19, футболният форум, който трябваше да се състои през месец май, последно бе насрочен за 11 декември. Кандидатури засега са издигнати на бившия бос на "Нефтохимик" Христо Порточанов и този на "Марица" Христо Христов. От "Левски" се очаква да издигнат тази на Иво Ивков, който е адвокат и син на "синята" легенда Кирил Ивков. Очакват се още поне две имена да влязат в битката за стола на подветрената страна на борда на БФС.
Величков е в ръководството на голяма петролна компания, която е спомоществувател на БФС, и така намери място във футболното правителство на президента в оставка Борислав Михайлов. Финансистът е популярен и като съпруга на Виктория Терзийска - Вики от "Мастило". Готовност да издигне именно неговото име за кандидат обявиха вече от "Берое". Официално се очаква това да стане до няколко дни. Величков се е спрял на Димитър Бербатов да му бъде дясна ръка във футболните дела и лице за пред УЕФА и ФИФА.


Когато Митко се отказа от националния отбор, обеща, че ако бъде потърсен, ще дойде да ни оправи футбола. Паметливи припомнят, че героят от САЩ '94 Борислав Михайлов бе първи заместник на Иван Славков-Батето един мандат, след което, с подкрепата на повечето от съотборниците си от Пеневата чета, стана и президент.
В момента се счита, че Бербо има подкрепата и на приятелите си Стилиян Петров и Мартин Петров, с които са последните големи звезди в състава на "лъвовете", като и тримата имат желание да помагат за развитието на българския футбол и достигането до нови големи успехи на клубно и национално равнище.


Според колегата на Величков в Изпълкома Венцеслав Стефанов петролният шеф не е подходящ за поста, тъй като не разбира от детско-юношески футбол, а в момента е най-важно усилията да бъдат съсредоточени именно в неговото развитие. Президентът на "Славия" се изказва остро и срещу Митко Бербатов, наричайки го "предател", задето се отказа от националния тим през 2010 г., когато бе особено нужен.

снимки: 4-5-бербатов1, 2, 3, 4

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама