Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9166218 www.bgdnes.bg

Голямата звезда Васил Найденов: Ковид е страшен, но без истерия!

И на 70 съм си хулиган, веднъж задигнах два кактуса от Ботаническата

"Кой не го е страх от ковид? Но истерия между хората не трябва да има, защото и без това всички са настръхнали. Продължавам да спазвам мерките - правя си тестове, спазвам дистанция, внимавам какво ям. С миенето на ръце нямам проблем, тъй като съм зодия Дева и това предполага често използване на водата, ние сме маниаци на тема чистота", казва голямата ни звезда.
Поп легендата отмени концерта си, който бе предвиден за 6 ноември в Студентски град, за 18 декември, но не съжалява за това. "Спазваме каквото казва властта и така и трябва да бъде - отговорност преди всичко на всички нива. Иначе няма да излезем скоро от тази пандемия. Ето, аз всеки ден се чувам с близките си приятели - с Богдана, със Стефан, и всеки обяснява как се пази и прилага мерките. Няма как да е иначе", сподели звездата.
Когато няма участия, Васко най обича да се занимава с апартамента си, който продължава да ремонтира, готви си и отглежда много цветя. "Те ми създават уюта, чувствам се добре с тях. И телевизия гледам, мисля и върху нови песни", сподели още Найденов.
За своите 70 години Васко смята, че дори понякога е "хулиган", както сам се нарича. И със смях си спомня как навремето откраднал два кактуса.
"Задигнах ги от Ботаническата градина в Балчик. Изнесох ги и никой не ми каза нищо от охраната", смее се Васко. Исках да ги присъединя към голямата си колекция", сподели звездата.
"И с други колеги се чуваме постоянно. За никого не е лесна ситуацията, но животът е най-голямата ценност", казва Найденов.
Цяло лято поп иконата не почива, тъй като обиколи България с концертите си. "Така съм привикнал. Когато мога, се отпускам, но трябва да разчитам на собствени приходи и не ме мързи. Всъщност не знам какво е да ме мързи. Освен това продължавам и с моя ремонт, който стана пословичен", обясни през смях певецът и продължи: "Не го правя от мазохизъм, а просто защото нямаше кой. Жилището ми е в класически стил, а класицизмът е отдавна отминала епоха. В България дори не е идвала. У нас почти няма реставратори на такова чудо. С годините се научих да си правя сам нещата. Стана ми нещо като хоби. Един такъв ремонт помага на човек да развие фантазията си. Съвсем сам не мога да го направя - защото има хора, които са ми помагали с т.нар. гипсови отливки, орнаменти, чудесии. Но общо взето, е правено милиметър по милиметър", похвали се големият ни певец, който също като останалите пенсионери получава по 50 лева отгоре добавки, издействани от министър-председателя Бойко Борисов.
"То и аз вече трябва да съм пенсионер по българските закони", казва Найденов през смях, макар по външността и таланта му това изобщо да не личи.
Въпреки всичко от известно време Васил Найденов взима минимална пенсия от 200 лева, но не се сърди на никого за това. "На кого да се оплачем? Цяло поколение артисти останаха без нормални пенсии, въпреки че с изявите си докарваха на държавата милиони левове печалба. Но друг лапаше хонорарите ни и накрая се оказа, че пенсионните ни осигуровки са изгубени. Да не забравяме, че в един концерт участваха и участват не само певци, но и инструменталисти, осветители, вокални групи, балет - и всички те също останаха без пенсионни права. Ние бяхме не златни, бяхме платинени кокошки и правехме изключително много пари за някогашното обединение "Музика". Факт е, че всеки месец сме пълнили летни театри, кина, а по-късно и стадиони. Това са милиони левове, които сме дали за държавата. Нашето изкуство не е било кой знае колко подпомагано от нея. Несъмнено обаче има музиканти, които бяха държавни служители. Те нямат проблем с трудовия стаж", обяснява Васил.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама