Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9168170 www.bgdnes.bg

Три са жертвите в Ница - наръгани с нож в църква. Жена е обезглавена (Снимки)

Трима души бяха убити при нападение с нож в църква във френския град Ница. Две от жертвите издъхнали вътре в базиликата „Нотр Дам”. Полицията съобщи, че една жена е обезглавена. При атаката има и ранени, сред които един полицай. Това съобщи в Twitter кметът на града Кристиан Естрози.

По първоначална информация един човек е арестуван. Засега мотивът на нападението не е известен.

Реклама

Вътрешният министър на Франция допусна, че става въпрос за терористично нападение. В района е в ход мащабна полицейска операция, а властите призоваха гражданите да избягват мястото.

Естрози спомена, че сред убитите е и клисарят на църквата. "След убийството в училище, сега ислямо-фашисткото варварство реши да удари църква, това е символ", заяви кметът на Ница.

Конференцията на френските епископи осъди нападението и изрази пожелание, че "християните няма да се превърнат в мишени за убиване". Атаката беше осъдена и от Френския съвет на мюсюлманското вероизповедание.

Полицаи с автоматични оръжия са отцепили района около църквата, на място са пристигнали линейки и пожарни коли, предаде БТА. 

По-рано този месец чеченец обезглави френския учител Самюел Пати в района на Париж. Нападателят, който ба застрелян от полицията, искал да накаже Пати, защото показал в час по общество и право карикатури на ислямския пророк Мохамед, което за мюсюлманите е богохулство. След убийството на Пати френски официални лица и множество граждани подкрепиха правото на публикуване на такива карикатури, които бяха носени на шествия в памет на убития учител, припомня Ройтерс.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама