Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9168214 www.bgdnes.bg

В Италия проклинат ВАР

Доверието към ВАР, меко казано, се разклати в Италия и предизвика гневни реакции, след като цели три гола на Алваро Мората във вратата на "Барселона" бяха отменени. В мач от груповата фаза в Шампионската лига каталунците победиха като гост "Ювентус" с 2:0 с голове на Дембеле и Меси.

Мората записа хеттрик от отменени голове от позиция на засада. По този начин испанецът се превърна в едва четвъртия футболист в историята с подобно постижение. Останалите имена в този "елитен" клуб са Марио Гомес, Франческо Капуто и Йеми Одубаде. Но Мората е първият, на който са отменени с ВАР.

Реклама

Докато коментарите в медиите и сред феновете на Ботуша са, че системата за пореден път е доказала, че е вредна за футбола и трябва да се махне, треньорът на "Старата госпожа" Андреа Пирло отказа да коментира безпрецедентния случай.

"Така са видели ситуациите, така са отсъдили. Няма какво да направим и не ни остава друго, освен да се съобразим - вдига рамене Пирло. - Но аз изобщо не бих казал, че сме имали лош късмет."

Вместо това бившият национал потърси причината за загубата в собствената си работа.

"Барса" е свикнал да играе на толкова високо ниво, а ние сме в процес на изграждане на отбора. Този двубой ще е полезен за израстването ни. В момента сме лишени от възможността да използваме част от футболистите и се надявам скоро те да са на линия. Разочароващо е, когато губиш в резултата и останеш с човек по-малко, защото вече не можеш да пресираш", коментира Пирло.

Той не се оправда с отсъствието на голямата си звезда Кристиано Роналдо, който е с коронавирус.

"Трябва да си подаваме по-бързо, за да създаваме голови положения, но в този мач не се получи. Ще отнеме време, докато сегашните ни играчи разгърнат потенциала си. Трябва да работим и да се подобряваме, за да стигнем нивото на "Барса", обясни бившият италиански национал.

Реклама
Реклама
Реклама