Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9173256 www.bgdnes.bg

Лейди България блокирана във Франция

Под карантина в хотел в Париж, носят закуската й в стаята



Блокирана във Франция се оказа Лейди България Ивана Славова. Заради терористичните атаки в Ница и Авиньон красивата българка бе карантинирана в хотела й в Париж, а въоръжени полицаи не даваха и пиле да прехвръкне по улиците на френската столица без изрично попълнена декларация за неотложно излизане .


"Притеснено ми е и съм на нокти. Нямам търпение да се прибера. Ако трябва, пеша ще тръгна към България, ако отменят полета ми. Карантинираха ни в хотела в полунощ срещу петък", сподели пред "България Днес" брюнетката броени часове преди да потегли към София в последния работен ден от седмицата.

Реклама


Полетът на Лейди България по програма бе в петък вечерта, но до последно Ива нямала информация. "Звънях поне 5-6 пъти в българското посолство в Ница, но никой не си направи труда да отговори. Представяте ли си как би се оправил човек, който не знае английски език и в тази напрегната ситуация да няма информация какво, откъде и как да направи? Казаха ми, че мога да изляза само с декларация от хотела, но не и откъде да я взема, как точно да я попълня, на какъв език на кое лице да я предам. След това и нашето посолство не отговаряше както в четвъртък, така и в петък. Най-големият стрес е да нямаш информация и да си в неведение в чужда страна", сподели още пред вестника в петък следобед Славова.


Оказва се, че допълнителният престой в хотела след 12 ч. на обяд, до когато трябва да се свободи стаята, е за сметка на нашето момиче. Въпреки извънредната и непредвидена за никого ситуация.
"Освен това и частният трансфер до летището е за наша сметка. Сами плащаме. Нямахме и обяд, тъй като от хотела не го поемат. Единствената опция е да си поръчаш храна през специално приложение. Или да рискуваш да отидеш до магазина, но въоръжени полицаи пазеха улиците и спираха хората, за да ги проверяват за декларации", разказа още за преживелиците си в Париж Лейди България.


При кървав атентат в курортния град Ница тунизийски терорист уби трима души в базиликата "Нотр Дам" с викове "Аллах акбар". Заклан е 55-годишният клисар на църквата, баща на две деца. Ликвидирана е 44-годишна бразилка, майка на три деца. 60-годишна жена буквално е обезглавена.


Предполагаемият атентатор е 21-годишен тунизиец, а вчера бе арестуван 47-годишен мъж по подозрение, че е общувал с касапина вечерта преди нападението. Според френски медии атентаторът се казва Брахим ал Уисауи и идва от селището Сиди Умар Бухаджла в Тунис. У него са намерени копие на Корана, два телефона и 30-сантиметров нож според ръководителя на френската антитерористична прокуратура Жан-Франсоа Рикар.


Малко по-късно друг атентатор заплашва минувачи в Авиньон с пистолет и също крещи, че Аллах е велик. Полицията го застреля. Две седмици по-рано бе убит учител по история в Париж.


Новата терористична вълна във Франция се оказва част от картината, която е добре позната на Лейди България. Тя изучава противодействие на тероризма и е студентка в трети курс. Тъкмо основите, стратегическите планове и защитата от фундаменталистите залягат в учебните планове на чернокосата нашенка.

Реклама


"Преди това завърших колеж с насоченост към личната охрана. Отличен стрелец съм, макар и физически да съм по-крехка. Имам немалко обучения по антитероризъм, но дано не се налага да се привеждат в действие", разказва още Ивана Славова.


Въпреки интригуващата тематика тя е категорична, че няма намерение да влиза в системата.


"Моята преценка е, че отношението към хората не е такова, каквото трябва да бъде. Човекът не е робот, нито машина. Не ми допада това положение и това няма да е моят път занапред", разкрива пред "България Днес" Славова, която е щастлива с мъжа до себе си, даващ й опора и в най-трудните моменти.


Младата моделка от известно време е насочила усилията си към организиране на конкурси за красота, лайфстайл събития, партита и коктейли най-вече в светските среди. А антитероризма ще завърши заради дипломата, контактите и теоретичния интерес към материята, но не и практически.

Развоя на събитията се оказа пложителен за Лейди България и тя благополучно се прибра вкъщи, макар и със закъснение на полета. 

Реклама
Реклама
Реклама