Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9178039 www.bgdnes.bg

Възмездие за убийците на дядо Георги

Справедливо възмездие заради бруталното убийство на възрастен мъж от добричкото село Сенокос получиха двама изпечени рецидивисти. След куп обрати и луд късмет извергите Дженел и Сали са признати за виновни по обвинението за грабеж, придружен със смърт. С решение на съда в областния град те ще прекарат следващите 20 години зад решетките, осмисляйки в усамотение ужасяващата си постъпка и проклинайки лошия си късмет.
Криминалисти припомнят, че жестокото престъпление можеше преспокойно да се размине на Джанел и Сали благодарение на лекарска немарливост.
Самото убийство на 79-годишния бивш полицай Георги Митев е извършено навръх Коледа 2018 г. След няколкодневен запой рецидивистите Джанел и Сали свършват парите. Вместо да се хванат на работа, те решават да крадат желязо. След кратък спор къде има най-много плячка Джанел се сеща, че неговият съсед дядо Георги има в двора си купчини метални тръби и стълба. Възрастният човек притежавал и ловна пушка, която наквасените бабаити решили също да откраднат.
Когато влезли през съседно празно място в двора на стареца, видели, че в една от стаите свети лампа и работи телевизорът. Възрастният мъж усетил присъствието на Джанел и Сали. Той попитал кой е, отключил и излязъл навън. В този момент скритият наблизо Джанел го блъснал в гърдите, Георги паднал по гръб и започнал да вика за помощ. Уплашен да не чуят съседите, изродът запушва с ръка устата на стареца, а другарят му с дива ярост започва да го рита по главата и тялото.
След продължил няколко минути побой дядо Георги изпада в несвяст. Успокоени от това, апашите пристъпват към действие. Първи в къщата влиза Сали. Той набързо открива мобилния телефон на стопанина и го прибира, без да каже за това на своя "колега". После двамата си разменили ролите. Джанел влязъл да тършува за ловната пушка, а Сали излиза навън, за да дебне. През това време дядо Георги започва да се свестява. Уплашен да не го познае, извергът започва да рита пенсионирания полицай, който минути след това почива, а Сали се намъква доволен в къщата.
След като не намерели ловната пушка, убийците внесли тялото на Георги в дома му и го оставили да лежи в коридора. Тялото на починалия пенсионер е намерено на другата сутрин от неговата племенница. Повиканият лекар след формален преглед издава смъртен акт, без въобще да забележи следите от побоя. Така дядо Георги е погребан.
До разплитането на случая се стига, след като синът на възрастния мъж се усъмнява, че ма нещо нередно. Виждайки раните по главата, той подава сигнал в полицията, а и липсва мобилният телефон на жертвата.
Криминалистите вземат присърце случая. Те бързо успяват да издирят кой ползва телефона. Докаран в районното, Сали набързо си признава за стореното. Разкрива и своя съучастник, което скоростно довежда до арест и повдигане на обвинения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама