Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9181848 www.bgdnes.bg

БГ каратистка ще се жени за олимпийски шампион

Предстояща шампионска сватба разтърсва Доминиканската република и медиите в цяла Америка й обръщат подобаващо внимание. А нежната половинка в бъдещия брак е известната каратистка Мария Димитрова, която е от български произход.
Любовта си Димитрова и двукратният олимпийски шампион Феликс Санчес разкриват преди няколко дни в профилите си в инстаграм. След което българката пуска и много снимки от годежа, показвайки и пръстена си.
"Ти дойде и от този ден нататък вече не чакам никой друг. Благодаря ти, че ме обичаш, уважаваш, оценяваш и всеки ден ми показваш какъв късмет имам с толкова прекрасен мъж като теб ", споделя родената в София каратистка в инстаграм. Санчес й отговаря със свой пост:
"2020 г. въпреки всичко ми даде нещо добро. Чиста и истинска любов. Най-добрите ми моменти тази година са до теб. Ти дойде в живота ми и аз никога не бих бил същият мъж", пише той.


Мария Димитрова e родена преди 35 години в София. Веднага след демократичните промени родителите й Валери и Мая заминават за Доминиканската република, където Мария израства и живее до днес. Започва да се занимава с карате още в България, когато е на 4 години. По-късно постоянните тренировки, за много от които лети до Япония, я изстрелват до върха и докато се занимава активно с карате, е считана за една от най-добрите в света. Получава прозвището Принцесата на каратето. Състезава се за Доминиканската република и за успехите й е показателно, че само в рамките на най-успешната в кариерата й 2013 година печели наред златото - в Никарагуа става шампион на Централна Америка и Карибите, на Панамериканските игри в Аржентина, Ибероамерикански шампион в Доминиканската република и победител в Боливарските игри, проведени в Перу.


Каратистката разбива конкуренцията не само в стила, в който е специалистка, но и в други категории. Междувременно завършва бизнес администрация в САЩ и ръководи собствена компания "Димитрова доджо". Още от 15-годишна става водещ на предаване по доминиканската телевизия, на което по-късно е продуцент.
Бъдещият й съпруг Феликс Санчес е от доминикански произход, израства в САЩ, но се състезава за родината на родителите си. Признат специалист в бягането на 400 метра с препятствия и печели два пъти олимпийското злато - през 2004 и 2012 година. Два пъти става и световен шампион. Известен е като Супер Феликс, Непобедимия, Супермен и Диктатора. Олимпийският стадион, който е най-големият в Доминиканската република, е кръстен на него.
Все още не е ясно дали бъдещото шампионско семейство ще се установи в Доминиканската република, или в САЩ, където в последно време живееше Феликс Санчес.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама