Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9189171 www.bgdnes.bg

Пулев - Джошуа ще се бият в по-малка зала

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа вероятно ще се бият в по-малка зала, съобщи за "България Днес" мениджърът на Кобрата - Ивайло Гоцев.
Мачът за световните титли в тежка категория е насрочен за 12 декември в Лондон. Домакин на двубоя е 20-хилядната зала "О2 арена". Организаторите на дербито обсъждат вариант да се преместят на друго място, защото към този момент публика няма да бъде допускана. Разходите по наемане на залата са много по-големи, отколкото ако срещата е в друго съоръжение, което ще бъде по-удобно и за осъществяване на телевизионното излъчване.
Преди няколко дни мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, сензационно обяви, че мачът може да не се състои в Англия, а в друга страна. Причината е липсата на публика на Острова, заради което приходите ще бъдат с 8 млн. паунда по-малко.
По информация на в."Сън" се обсъждат пет дестинации за промяна на локацията - САЩ, Близкия изток, Русия, Китай и Швеция.
"Няма друго място. Лондон е градът - коментира ситуацията Ивайло Гоцев. - Еди Хърн обича да държи всички на нокти. Това е неговият стил. Изчакваме до 4 декември, за да знаем със сигурност дали няма да има публика. Може да се променят нещата в това отношение, но е сигурно, че Кубрат ще се бие на 12 декември в Лондон."
Засилването на глобалната пандемия промени тренировъчните планове на Пулев. Той имаше желание да направи лагер в Германия, където да се събере със своя треньор Ули Вегнер. Проблемите с пътуването наложиха импровизация и адаптация на тренировките.
В момента Кобрата се готви на базата "Белмекен". Той разполага с качествени спаринг партньори.
"Имаме точен план, който в момента се провежда. Кубрат е в отлична форма. Има екип от треньори, а Ули Вегнер ще пристигне в България - допълни Гоцев. - Вижте какво става по света. При нас е по-добре. Спазваме всички мерки за безопасност."



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама