Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9189804 www.bgdnes.bg

МВР търси болницата с COVID кючека

От министерството още не са наясно кои са ромите, въртящи гьобеци и къде играят

Два дни след скандалното клипче, разпространено в мрежата, на което роми въртят кючеци в отделение за коронавирус, здравното министерство все още няма информация коя е болницата, в която се разиграва скандалната случка.
"Във връзка с поставените от вас въпроси ви информираме, че Министерството на здравеопазването е изпратило писмо до Министерството на вътрешните работи с молба за съдействие за установяване на лечебното заведение и участниците във видеото", отговарят от здравното ведомство на запитванията на "България Днес", относно установени ли са лицата от ромски произход и коя е болницата, в която се разиграва смущаващата случка.
Клипът бе качен във фейсбук преди дни от пoтрeбитeля Бoби Джoунc със зaглaвиe "Купoн в бoлницaтa". Във видeoтo ce виждa кaк млaди рoми игрaят кючeк в отделение за заразени с коронавирус. Във видеото заснемащият казва на смуглите пациенти да покажат гривните си, с които са отделени в специализирано звено за лечение на COVID-19, и посочват един от лежащите, който си цъка на телефона и маха весело, като го определят с "тоя е най-зле".
"Eтo кaквo cтaвa в бoлницитe ни пo врeмe нa пaндeмиятa", "Eдинcтвeнo ceгa мe интeрecувa дaли имaт плaтeни здрaвни ocигурoвки, кoитo дa им пoeмaт прecтoя в тaзи нaиcтинa дoбрe oбзaвeдeнa бoлничнa cтaя. Плaтили ca им, купoняcвaт! a виe cи плaщaтe здрaвнитe тaкcи", ca caмo чacт oт кoмeнтaритe пoд клипa.
Не е ясно кога точно е правен клипът. Твърди се, че е от средата на септември. Възможно е това да е вярно, защото главните герои са голи до кръста. Въпреки това снимките са правени по време на коронакризата. Показателна в това отношение е появата на сестра, която е с предпазна маска. Човекът, който снима видеото, от време на време вика "Ковид".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама