Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9196812 www.bgdnes.bg

БГ проститутка запалена в Румъния?

Зловещо убийство на младо момиче, което с огромна вероятност е с български, произход, разследват румънски криминалисти. Девойката на възраст между 20 и 25 години е открита преди седмица натъпкана в куфар в околностите на граничния град Гюргево. За капак извършителите поливат останките и с бензин и драсват клечката.
След като не откриват данни убитата да е румънска гражданка, месните ченгета започват работа по версията, че е дошла от България. За това и е изпратена молба за помощ до българските им колеги.
На зловещата гледка преди седмица се натъква шофьор на товарен камион. Пътувайки между селата Валеа Плопилор и Гимпаши, той забелязва горящ огромен куфар, а сред пламъците забелязва силует на човешко лице, чиито дълги коси горят.
Ужасен от гледката, тираджията моментално спира, вади пожарогасителя и пробва да потуши огъня. През това време около него се събират десетки свидетели. Част от тях снимат с телефоните си, други се сещат да позвънят на полицията, става ясно от публикации в румънски медии. На място моментално пристигат пожарникари, ченгета и прокурори. Междувременно шофьорът потушава огъня. При огледа от властите е потвърдено, че в куфара се намира човешко тяло.
При последвалата аутопсия се изяснява, че става дума за млада жена на възраст между 20 и 30 години. Висока между 1,60 - 1,65 см, с тегло 50-55 килограма. Жертвата е с кестенява коса, права със средна дължина.


За съжаление огънят успява да изгори над 90 процента от тялото на младото момиче. Все пак за щастие вътрешните органи остават непокътнати, което позволява на съдените лекари да установят косвено данни за нея, включително и приблизителната и възраст. Медиците са категорични, че девойката няма татуировки, липсва горният десен резец от челюстта й, а номерът на обувките, които носи е 35-и.
Става ясно, че преди да бъде запалена, ръцете на жертвата са завързани с тел и тя е пребита жестоко. Аутопсията установява, че убитата има счупен череп на няколко места, фрактури на ребра и подути крайници.
Запазените органи на момичето дават възможнот да бъде направен ДНК анализ. Съставен е и фоторобот с надеждата по снимката близки или приятели да успеят да я разпознаят.
Готовата генетична проба е сравнена с румънската база данни за изчезнали лице, но не дава съвпадение. Междувременно в селата на около не е установена липса на жена с подобно описание.
След неуспехът си ченгетата лансират нова версия, че става дума за чужденка. Включително и за дама с леко поведение, която се е качила на близката българо-румънска граница във влизащ в северната ни съседка камион или кола. За това и по линия на полицейското сътрудничество прокуратурата към трибунала в Гюргево вече е изпратила молба за помощ към родните ченгета. Искането е да се провери ДНК пробата в българската база данни и прегледат записите от камерите на граничния пункт и околностите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама