Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9213831 www.bgdnes.bg

Синът на Каплата тормозел Янек

Задържан е синът на гарда на мафиотите Братя Галеви - Васил Капланов-Каплата, който е подозиран в изчезването на Янек Миланов от Дупница.

Никола е прибран в кауша по обвинение, че спукал гумите и надраскал автомобила на Янек Миланов. 20-годишният мъж от Дупница е задържан във вторник с постановление на наблюдаващ прокурор за 72 часа. Причината е повреждане на чуждо МПС. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, съобщават от полицията.

Реклама

В петък изтича 72-часовият срок за задържане на Никола. Прокуратурата ще внесе искане в съда за постоянен арест на Капланов-младши.

Синът на Каплата ще бъде представляван в съда от адвоката на баща си - Ивайло Алексиев. Юристът съобщи още, че в петък изтича мярката от 72 ч., наложена на Никола Капланов, и в съда в Дупница ще се гледа искане на прокуратурата за удължаване на мярката.

За посегателствата срещу личната му собственост Янек Миланов нееднократно е споделял с приятели. Твърди се, че е показал и снимка как ауспухът на автомобила му бил запълнен с монтажна пяна. Според близки на издирвания дупничанин той е подавал сигнал в полицията месеци преди да изчезне в края на юли.

41-годишният Миланов, който от години работи във Франция, потъна сякаш вдън земя след среща с бившия гард на мафиотите Братя Галеви - Васил Капланов-Каплата, на 31 юли. Двамата били в конфликт заради любовна авантюра на Янек с жената на Каплата.

Според близки на Янек сигналите му за посегателствата срещу колата и апартамента му останали без резултат. В жалбите си Янек твърдял, че автомобилът му е надраскан, гумите пукани, а ауспухът - напълнен с монтажна пяна. Вандалите така и не били разкрити. През зимата, когато Янек също бил в България, някой стрелял по прозореца на апартамента му в бл. 45 на дупнишкия квартал "Бистрица". Янек е получил и снимка на гроба на родителите си, което възприел като заплаха. При последното си връщане в Дупница през юли Янек казвал, че знае кой стои зад заплахите и смята да се срещне с него, за да си изяснят нещата. Така и направил. Охранителна камера е записала как се качва в колата на Капланов на паркинга пред блока, след което автомобилът потегля в неизвестна посока. Оттогава следите на Янек се губят.

Каплата отрича в показанията си да има нещо общо с изчезването на Янек. Твърди, че след разговора им го оставил на мястото, откъдето го взел - до блока му. Свидетели на това няма, липсват и записи от охранителни камери.

Каплата е арестуван, но не за изчезването на Янек, а по други две обвинения - за незаконни патрони и заплахи за убийство към шефа на дупнишкия мотоклуб "Неразделни братя" Николай Недев. Заканите дошли след постове на Недев в мрежата за изчезналия Янек.

Реклама
Реклама
Реклама