Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9228737 www.bgdnes.bg

Динко с колекция от купи и медали

Колекцията си от купи и медали показа за първи път публично бизнесменът Динко Вълев, който се прочу като Ловеца на мигранти от Ямбол заради граждански арести на бежанци преди няколко години. Сбирката от спортни трофеи на Динко до момента са виждали само негови близки хора, които са гостували в дома му.

За аудиторията Вълев е по-познат с купонджийски лайфстайл, отколкото с изявите си като спортист. Оказа се, че още като дете Динко се запалва по борбата и ездата. Това става, докато расте на свобода при баба си и дядо си в ямболско село. След като става ученик, Вълев продължава с тренировките и се явява на куп състезания от различно ниво. На много от тях Ловеца на мигранти успява да тушира противниците си на тепиха и да се окичи с медала на победител.

Реклама

През годините Динко събира всичките си отличия, а сега те са старателно подредени в специална витрина в дома му.

В спортната си биография Динко има 17 години, прекарани в активни тренировки. В интервю пред чуждо издание Вълев разказа, че ако не е имал закалката на спортист, е щял да бъде пребит от нелегални бежанци по време на една от акциите за залавянето им преди няколко години.

"Човек трябва да оценява това, което е постигнал, и да го пази", обяснява Динко, докато позира пред колекцията си от купи и медали.

Той не уточнява кое от отличията на какво точно състезание е спечелил, но е горд, че ги има в биографията си. Подчертава, че спортът е важен за всеки човек и децата от малки трябва да тренират, защото това възпитава в тях дисциплина и ги прави здрави.

"Вълев, това, което си постигнал и направил в живота си, не се измерва в медали и купи....но пак са нещо", коментира фен на ямболския бизнесмен.

Освен с борба свободен стил Ловеца на мигранти има и друга страст - конете и ездата. По този спорт Динко също се увлякъл в детските си години, когато дядо му на село запалил интереса му към конете. Години по-късно Динко отглежда там любимата си кобила Каварна.

Реклама

За почитателите си Динко обяснява, че отглежда грациозното животно от много години. Толкова много обичал кобилата си Каварна, че като е ученик, бяга от часовете, за да прекарва повече време в грижи за нея. Вълев си спомня, че най-важните уроци за живота е получил от дядо си и баща си, които го научили от най-ранна възраст, че човек трябва да се труди, а да не чака някой на готово да му поднесе благини. "Важно е хората да те уважават, а ти да правиш добро, когато можеш", поучавали вкъщи малкия Динко.

"Животът е толкова кратък, че няма време да го пилеем в глупости и злоба. Сега минаваме през трудно време, но това няма да трае вечно. Нека бъдем добри и да си помагаме", казва във видеообръщение към последователите си в мрежата Ловеца на мигранти.

Реклама
Реклама
Реклама