Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9236662 www.bgdnes.bg

"Лацио" безплатно с български самолет

Наша фирма вози "орлите"

Клубът с подробности за сделката след критика от играч

Един от топотборите в Италия "Лацио" се вози безплатно на български самолет. Спорният нов аероплан на "римските орли" предизвика много шум на Апенините.
Причината е, че една от звездите в тима Луис Алберто разкритикува жестоко клуба след официалното представяне на машината. Той нападна шефовете, че имат пари за нов самолет, но не и да плащат навреме заплатите на футболистите.
"Много добре, харчат много пари, но не ни плащат. Видях самолета, но трябва ние да платим за него. Купуват разни неща, но не ни плащат", разгневи се халфът на римляните.
Това принуди ръководството на "Лацио" да разкрие подробности около сделката. Оказа се, че клубът не е закупил летателната машина. Тя е предоставена безвъзмездно за ползване на "орлите" от българската фирма "Таяран Джет" в замяна на реклама.


Самолетът е "Боинг 737/300 Класик" и е произведен през 1989 година. Направен е по поръчка на "Луфтханза" и е бил във флота на немския превозвач. Пенсиониран е през 2016 г., след което е продаден на "Таяран Джет". Той е минал пълен ремонт и тунинг, преди да бъде пуснат в експлоатация. Брандиран е с клубните цветове - светлосиньо, бяло и синьо, фирмения герб и стилизирания орел на опашката.
Аеропланът е на разположение на "Лацио" за пътуванията му, но се оказа, че клубът не е единственият, който ще го ползва. Българската компания ще използва самолета и за редовните си полети. Ще го заема безплатно на римския тим за пътуванията му в Италия и Европа в замяна на рекламата, която това ще донесе на фирмата.
Проверка на "България Днес" показа, че "Таяран Джет" е създадена през 2018 година, като седалището й е в София. Компанията разполага с 3 самолета "Боинг 737/300", всеки от които със 148 места на борда. Президент на компанията е италианецът Паоло ди Гранди. Вице е сънародникът му Масимо ла Пира. В управата на фирмата няма българи, но целият персонал е от наши граждани.
"България Днес" опита да се свърже с "Таяран Джет" за повече подробности около сделката, но до редакционното приключване на броя не получихме отговор на официално зададените въпроси. За сметка на това от компанията се похвалиха за сътрудничеството с "Лацио" на своята официална страница във фейсбук.
"Гордост е за нас да предоставим първия брандиран самолет на футболен отбор в Италия, и то толкова популярен като "Лацио" - казва президентът на фирмата Паоло ди Гранди. - Нашата мисия е да иновираме, да бъдем на преден план и да навлизаме динамично в света на въздушните превози. В управлението на президента на "Лацио" Лотито открихме същия дух, който изповядва "Таяран Джет". Ето защо идеята веднага ни очарова."
От клуба заявиха, че "Лацио" е първият и единствен италиански клуб, който разполага със самолет. В Европа със свои аероплани могат да се похвалят отбори като "Реал" (М), "Борусия" (До),"Манчестър Юнайтед" и "Байерн", подчертаха от римския тим. Е, те пропуснаха да споделят, че за разлика от тези на грандовете, техният не е собственост на клуба. Но това са само подробности.
Първият полет на отбора ще е в петък. Симоне Индзаги и играчите му ще пътуват с него до Калабрия за мача с "Кротоне" в събота от Серия "А".

Реклама

Наказание за Алберто

Халфът Луис Алберто може да бъде глобен и изваден от състава на "Лацио" за следващия мач на тима заради критиките си към новия самолет. Причина за негодуванието му са неполучените заплати за миналия сезон. Тогава много от клубовете избраха да намалят част от възнагражденията по време на пълното затваряне в Италия заради коронавируса.


Президентът Клаудио Лотито и спортният директор Игли Таре са били ядосани и разочаровани, когато чули коментарите на испанеца. Те обмислят как да накажат играча. Според медиите на Апенините вариантите са два - да му бъде наложена глоба или да бъде оставен извън състава за следващия мач срещу "Кротоне".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама