Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9239898 www.bgdnes.bg

Дете-чудо с 8-и златен медал

9-годишният пианист Борис Дюлгеров печели наред конкурси

Осми златен медал в осми пореден музикален конкурс.

Впечатляващото постижение е на 9-годишния пианист Борис Дюлгеров, който оставя конкуренцията без на шанс на състезанията, на които се явява.

"Борко е от школата по пиано при читалището, с преподавател Росица Грозданова и ни зарадва с отличие от международен фестивал за пианисти. Той получи златен медал от конкурса "Акад. Андрей Стоянов", който се проведе преди дни в София. Това е осмото поред златно отличие за 2020 г. на малкия пианист. Браво, Борко! Гордеем се с теб!", заявиха от Народно читалище "Цар Борис III и царица Йоанна - 1931 г." в Пловдив.

Реклама

На детето-чудо това му е второ отличие този месец. На международния конкурс VIVAPIANO 2020 Борис отново заема призовото място. Музикантите се състезават с произведения от творчеството на Лудвиг ван Бетовен по случай 250-годишнината от рождението на композитора.

През юли и август тази година гениалното момче триумфира на други два конкурса - в Залцбург (Австрия) и Ню Йорк (САЩ). Изявата отвъд океана е изключително престижна, а журито се състои от световноизвестни пианисти и преподаватели от консерватории от цял свят. Победата на българчето толкова впечатлява организаторите, че те канят Борис да вземе участие в концерта на лауреатите през март 2021 г. в знаменитата зала "Карнеги Хол" в Манхатън.

Заради пандемията от коронавирус изявите на момчето на фестивали са предимно онлайн, но това не му пречи да покаже впечатляващите си музикални качества.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама