Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/9247786 www.bgdnes.bg

Скандали тресат "Мис България"

"В днешно време мъжете ги е страх от красиви и силни жени!"

До този извод стигна новата Мис България Венцислава Тафкова, която е поредната охулена победителка в най-престижния конкурс за красота у нас. Тя е оприличавана в социалните мрежи на чалга певица от селска кръчма, а изкуствените й устни още повече допринасят за народния хейт. Тафкова признава за корекцията на джуките си, но не може да разбере защо е нападана така яростно.

"Тази негативна вълна я има към всяка една красива жена - казва победителката. - Проблемът е, че аз съм популярна в момента и това е насочено към мен."

Реклама

Изкуствените устни явно са силен коз за спечелването на "Мис България" в последните години. В конкурса корекциите не са забранени, но някои от кандидатките понякога прекаляват с "подобренията". Предшественичката на Венцислава - Радинела Чушева, също стана обект на куп подигравки. Тя бе сравнена с Баба Яга, Франкенщайн, Крокодила Гена, Злата Вещица. 

"Чък Норис се страхува само от един човек и това е Мис България", пишеха за нея фенове. Бившата адреналинка бе наблъскала устата си с хиалурон до такава степен, че лицето й се беше деформирало. За това призна дори организаторката на конкурса Ирина Папазова.

"Факт е, че тази уста е фрапираща - казва тя пред "168 часа". - Филърът повдига устните и изкривява цялата й физиономия. Радинела е страхотно красиво момиче, което е направило грешка. Слава богу, е поправима."

Скандалите са част от "Мис България" вече десетилетия. Съвременната история на конкурса започва през 1990 г., а първата победителка е Виолета Гълъбова. Безспорно най-успешната миска е Евгения Калканджиева, която е избрана на 6-о място сред най-красивите жени в света на най-престижния конкурс "Мис Свят". За съжаление, днешните победителки дори не участват в него, а са пращани на далеч по-незначителния "Мис Планет". Проблемът е, че лицензът за "Мис Свят" у нас в момента не се държи от организаторите на "Мис България".

Сред безспорно красивите победителки в годините личат имената на Наталия Гуркова, Ивайла Бакалова, Теодора Бургазлиева, Гергана Гунчева, Славена Вътова, Ромина Андонова. Всички те направиха успешни кариери след слагането на короната и до днес са определяни за едни от най-красивите жени у нас.

Не такъв е случаят с една от най-скандалните победителки Тамара Георгиева. Победителката от 2017 г. остана в историята с... големия си нос. 

Реклама

"Всеки се обръща след мен, като мина някъде, защото имам много силно присъствие - казва Тамара за себе си. - И носът остава на заден план. Не, в никакъв случай не съм грозна!"

Тя се прочу и с това, че се обяви за победителка в международния конкурс "Мис и Мистър Планет", но впоследствие се оказа, че друго момиче е спечелило титлата. Заради подигравките бившата миска бе принудена да направи операция за корекция на носа си и резултатът определено е успешен. Преди нея подобни проблеми имаше победителката от 2009 г. Антония Петрова. Тя бе наречена Мис Крокодил, после Тоца, но постепенно преодоля хейта и днес често се изявява на телевизионния екран. 

Голяма излагация имаше и на конкурса през 2012 г. Тогава за победителка бе избрана Ина Манчева, но само няколко часа по-късно титлата й бе отнета. Проверка на организаторите установи, че тя е спечелила гласa на публиката по нечестен начин с манипулираност по интернет. Короната й беше отнета на живо в телевизионния ефир и само ден по-късно връчена на Габриела Василева.

"Мис България" не минава и без сексскандали. Традиционното обвинение от феновете към нехаресваните победителки е, че техни богати любовници плащат за короните им. Някои от победителките се прочуха и с голи снимки, каквито по принцип не трябва да имат като участнички в "Мис България". Най-красивата българка за 2014 г. Симона Евгениева получи етикета "скандална" заради разголени кадри от чалга клубове. Нейната наследничка Марина Войкова също бе обект на критики по същата причина, а християнско сдружение настояваше тя да върне титлата. С голи снимки лъсна и миналогодишната победителка Радинела Чушева.

Реклама
Реклама
Реклама