Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9249557 www.bgdnes.bg

Треньорът на Криско повален от короната

Докато майка му е в болница

Сами Хосни пие много чай и клеева тинктура за имунитета

Треньорът на звездите и Криско е изправен пред предизвикателството корона! Сами Хосни призна, че и той дава положителен тест за коварния вирус.
"Това вече не го очаквах. Аз, човекът с толкова крепко здраве и имунитет... с 37,7 градуса температура. Ах... както и да е. На позитивния тест отговарям с позитивно държание. От днес официално ще споделям с вас всяко едно нещо, което правя, за да държа имунитета си в изрядна кондиция. Освен това ще споделям и нещата, които правя вкъщи, за да не ми е скучно. P.S. Много е тежко, но и това ще мине. Ако има някой, който също е под карантина, пишете ми, имам време!", казва Хосни.
Здравенякът пипва корона броени дни след като и майка му дава положителен тест. Сами взриви мрежата с пост, посветен на майка му и притеснителната ситуация:
"Това на снимката до мен е майка ми. Един от най-любимите ми хора и определено човекът, който е направил най - много за мен. Аз, както много от вас, доскоро не вярвах в COVID-19 или коронавирус, но уви, преди седмица почука и на моята врата. Преди седмица майка ми беше диагностицирана с вируса и днес състоянието й никак не е добро. Въпреки навременно предприетите мерки и многото усилия тя все още се бори здраво в болница в Стара Загора. Моралът на поста е следният: Когато сме най-уверени, че нищо няма да ни се случи и че можем да се справим с всичко (включително и с вируса), изпитанието се праща на хората, които са най-близо до нас, и ние оставаме безсилни. Така се чувствам и аз. Безсилен. Мога само да я окуражавам и подкрепям ментално. И дотук. Пазете себе си, за да запазите и хората покрай вас. И запомнете, че когато се молите за сила, Господ ви изпраща изпитания, които ви карат да бъдете силни. Обичам те, мамо, заедно сме!"
Хосни обеща, че ще казва какво прави за подсилване на имунитета, и си удържа на думата. Треньорът обяви, че вече не тренира, защото се чувства адски изморен и спи по 12 часа, което е нещо съвсем нетипично за него.


"Пия много чай. Слагам в една тенджера пакетчета билков чай, заливам ги с вряла вода и си имам чай за всеки ден. Имам нужда от много течности. Пия два пъти на ден клеева тинктура. Това не е антибиотик, пия го за подсилване на имунната система", обяснява той. Клеевата тинктура, позната още и като прополисова, е незаменим продукт, който помага в борбата срещу грипове и настинки и е богат на най-различни важни вещества. Притежава бактерициден и бактериостатичен ефект спрямо много патогенни бактерии.


"Не ям тежки храни, за да не натоварвам организма си, който и без това вече е натоварен да се бори с вируса. Ще избягвам меса, ще хапвам по-лека храна като супи и салати. Това са нещата, които аз правя, не са препоръка, просто аз ги правя. И още нещо - да нямаш вкус е супер странно!", добавя Сами Хосни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама