Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9250593 www.bgdnes.bg

В "Лудогорец" оздравяха за "Тотнъм"

Футболистите на "Лудогорец" оздравяха преди тежкото гостуване на "Тотнъм" в Лига Европа. Двубоят в Лондон е в четвъртък от 22,00 ч.

Повечето от играчите на шампионите, които бяха с коронавирус, ще са на линия за мача, научи "България Днес". Както е известно, "орлите" пламнаха с COVID-19 точно преди паузата в Първа лига заради срещите на националните отбори. Тогава положителни тестове дадоха 12 от футболистите и треньорът Станислав Генчев. Заради това последните три срещи на "Лудогорец" в България бяха отложени.

Реклама

Карантината на голяма част от тях и на наставника изтече. Така Генчев ще може да разчита в Лондон на свои основни играчи като Антон Недялков, Абел Анисе и Елвис Ману. Всички те трябваше да започнат тренировки в края на миналата седмица. Преди отлитането за Англия утре отборът отново ще бъде тестван заради изискванията на УЕФА. От клуба се надяват този път всичко да е наред.

Проблемите за "орлите" ще са в защита. Двама от централните бранители Оливие Вердон и Георги Терзиев няма да могат да вземат участие в двубоя. Причината е, че те бяха диагностицирани с коронавирус малко по-късно от останалите си съотборници и карантината им още не е приключила. За Вердон стана ясно, че има COVID-19, при националния отбор на Бенин, където бе повикан.

При това положение титуляр срещу "Тотнъм" със сигурност ще е Козмин Моци, а треньорът ще трябва да умува кой да му партнира в центъра на отбраната. Най-вероятно това ще е Жосуе Са.

Разградчани се надяват готови за двубоя да са Пламен Илиев и Кирил Десподов, които лекуваха контузии. Яснота за тях ще има непосредствено преди заминаването на тима за Лондон.

Британската медия HITC посвети документален филм на "Лудогорец" преди мача с "Тотнъм". От там описаха "орлите" като един от най-мразените клубове в Европа. Материалът отделя сериозно внимание на възхода на разградчани през последното десетилетие.

Реклама
Реклама
Реклама