Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9257222 www.bgdnes.bg

Джордж Клуни от кафе

Художникът Боян Николов продава картините си по целия свят

Невъобразимо детайлни и съвършени картини от кафе прави художникът Боян Николов.
Картините се отличават със стил и оригиналност и са направени върху традиционен бял картон. Според създателя им това е начинът да превърне чаша кафе във вечна история. Част от творбите изобразяват известни личности като Джордж Клуни, певицата Дуа Липа, Мадона, бившата първа дама Мишел Обама, докато друга част от кофеиновите картини представят различни всекидневни ситуации или лица.
Техниката за дълбокия ефект и детайлност е постигната с графичен химикал и истинско кафе, което е поне на 2 години.


Българинът завършва училище с художествена паралелка и Варненския свободен университет - рисуване със специалност мода и грим. Една година работи в София като гримьор в център за красота, но Италия е страната, която го привлича неудържимо и където вече няколко години живее. Въпреки че е художник, на Ботуша Боян работи като гримьор, а в професионалното му портфолио се отличават работодатели като "Долче и Габана".

Реклама


За специфичната техника за рисуване с кафе Боян разбира съвсем случайно преди 2 години, след като, рисувайки с чаша кафе в ръка, капка пада върху картината му. Ефектът му харесва и той проучва нещата в интернет. След това започва с месеци да се усъвършенства, откривайки все повече нови нюанси. Сега на работната му маса има много купички с различни видове кафе. Рисува само с мока, приготвено в кафеварка.


Артистът е с творчески псевдоним Boyart и много успешно продава свои творби в Дубай, Катар, Австралия, Белгия, Маями където кофеиновото му изкуство се цени високо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама