Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9259851 www.bgdnes.bg

Синът на проф. Кантарджиев - Весел: Баща ми се изморява, но не се оплаква

С него не говорим само за футбол, политика и жени

В разгара на пандемията проф. Тодор Кантарджиев, ръководител на Националния център по заразни и паразитни болести, се сдоби с мъжко внуче, родено в столичната клиника "Свети Лазар". "Бебето е здраво, роди се 3 и половина кг, само мускули е. Всичко е наред със съпругата ми", сподели д-р Весел Кантарджиев, началник на Клиниката по дерматология във ВМА в София. Името на професора – Тодор, се предава от поколение на поколение - и дядото на професора се е казвал така.

"Баща ми е доста изморен, но не съм го чул да се оплаква. Иначе единствените теми, които не коментираме, са футбол, политика и жени. Смешно им е на някои хора, но ние се обръщаме един към друг не с "татко" и "сине", а с "професоре" и "докторе", смее се Весел. Той признава, че от дете е знаел какъв ще стане. "У дома се говореше само за това. Знаех, че ще стана лекар", споделя симпатичният доктор, който е специализирал в чужбина и никога не се е изкушавал да остане там. "В моя род всички са били на специализации, но са се връщали. Аз също. Колкото и да е хубаво там, колкото и животът да е по-уреден, колкото и повече да уважават лекарите, някой трябва да остане в тази държава", отсича Кантарджиев-младши.

Реклама

Покойната му майка също била лекар, дядовците му и от двете страни - също. Весел Кантарджиев може да си купи най-скъпата кола, но предпочита колелото. От ранна пролет до късна есен, когато времето го позволява, се движи с него. "За съжаление в столицата въздухът не е от най-чистите, но пък умерената физическа активност повишава нивото на ендорфините. Когато ми се отдаде възможност, обичам да се разхождам сред природата - било то на планина или в полето. Цял живот съм тренирал нещо. Навремето съм тренирал 7-8 години плуване, фитнесът също не е за подценяване, но физическата активност не е задължително да бъде в залата", обясни как си почива от пациентите докторът.

Весел не се сърди, когато е с приятели на маса и някой започне да го разпитва за болести или за коронавируса. "Свикнал съм с това. То ме следва неотклонно, където и да отида, сред каквато и компания да съм. Контактувам с доста хора, но не е имало случай, в който да не стане дума за болести. При това в повечето случаи въпросите на приятелите не са свързани с моята специалност. Естествено е, че и аз от време на време имам някакви здравословни проблеми, които най-често обсъждам с баща ми", смее се 40-годишният Весел Кантарджиев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама