Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9259861 www.bgdnes.bg

Сандра пее на пенсионери

Актрисата разведрява възрастни хора в изолация 

Доброто е навсякъде, завърти ли се, то не спира.

Така пеещата актриса Сандра Петрова обяснява инстинктивното си желание да се включи в инициативата "Предай нататък", в която изпълнява музикалните желания на възрастни хора, които са в изолация заради пандемията от COVID-19.

"Георги Малчев, един от основателите на инициативата "Предай нататък", ми предложи да се включва. Това дори не беше решение, не е имало вариант да не го направя. Каза ми каква е идеята и аз бях "давай, скачаме". Не се замислих", сподели пред "България днес" Сандра.

Реклама

Така от месец май досега тя не е спирала да се включва на живо през социалните мрежи в различни домове за възрастни хора из страната и им дарява усмивки и щастие в тези трудни времена.

"Исках да отида и да ги видя хората, да им пея на живо, но, разбира се, няма как да стане", добавя Сандра, която завършва НАТФИЗ, но се отдава и на пеенето. Работи няколко години в Музикалния театър, както и в Софийската опера.

Връзката с домовете става чрез координатори от инициативата, които се свързват с такива от домовете, разбират се за удобен час за всички, което най-често е сутринта, и чрез Фейсбук или друга социална мрежа Сандра достига до пенсионерите.

Признава, че има много желаещи, които искат да усетят магията на музиката, и понякога се събират хора от целия дом. Друг път се случва да пея специално за човек, който има рожден ден.

"Най-много искат да чуят Лили Иванова - "Ветрове" и "Детелини", искат и Емил Димитров, много народни песни, харесват много "Лудо младо". Веднъж ми се наложи да науча специално безмензурна родопска песен за един рожденик и накрая той нямаше какво да каже, мълчеше просто", спомня си Сандра.

Разкрива, че емоциите при такива срещи въпреки разстоянието се усеща и е голямо.

Реклама

"Смесено е чувството, леко бях притеснена от техните реакции първия път, но всичко е голяма радост, леки сълзи, които не знам от радост или тъга са, като цяло емоциите са бушуващи. А те са най-често искат още песни. Имало е момент да трябва да изпея две песни, а накрая изпявам много повече", добавя певицата.

Признава, че тази инициатива едва ли ще има край, защото иска да радва хората, а ако те са щастливи, не мисли, че това начинание трябва да спира въобще.

"Виждам, че да ги радвам тях, ме зарежда мен и задвижва и други хора покрай мен да правят добро", завършва Сандра.

Браво!

Реклама
Реклама
Реклама