Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9270074 www.bgdnes.bg

Тайсън удря като веган

"Равен" на ринга записва Динозавъра с Рой Джоунс

Майк Тайсън е веган и удря като веган, подиграват се някои издания за бокс след демонстративния мач между Динозавъра и Рой Джоунс-младши. Въпреки карантинните мерки двамата ветерани кръстосаха ръкавици в "Степълс Сентър" в Лос Анджелис в осемрундов двубой от по две минути. Съдиите накрая обявиха мача за равен.
Шоуто си струваше, но от Майк се очакваше повече, коментират боксови сайтове. "Тайсън е принуден от жена си да да стане веган и удря като такъв, още време му трябва да покаже нещо от прежните си умения", коментира "Гардиън". Историята на завръщането на Тайсън започва с 15-минутни упражнения на пътека за бягане преди няколко години. И натиск от жена му да свали почти 30 килограма от теглото си. Постепенно натоварванията се увеличават до неколкочасови тренировки, включващи тичане, каране на колело и фитнес и чак след това вече занимания в боксова зала и удряне по чували, припомня изданието. Не стига, ами г-жа Тайсън накара някогашното величие да стане веган, за да свали килограми, подиграва се още "Гардиън".
Що се отнася до Рой Джоунс, то той боксира професионално за последно за последно преди две години. И прие предизвикателството да срещне Железния, тъй като в началото на кариерата си не можа. Майк бе в тежка категория, а Рой в полутежка.
Критиките наложиха на Тайсън да се оправдава след двубоя: "Защо всички се притесняваха за неговото здраве?! Аз не съм се боксирал от 15 години, а той само от 2! Защо никой не се притесни за моя задник? Аз се притеснявах, не съм правил това 15-16 години. Не съм никакъв гигант, аз съм начинаещ в момента. Рой ме удари с добро ляво кроше и, да, заболя ме. Щастлив съм, защото изкарах осем рунда. Всички знаят, че мога да нокаутирам, но не всички знаеха дали мога да изкарам 8 или 10 рунда, така че съм много доволен. Нокаутите нищо не означават, важното е да може да изкараш до края на битката", защити се Тайсън.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама